Ja niedawno musiałem pozbyć się 35L wydawało mi się że to najrozsądniejsze wyjście aby złapać jakąś tam kasę której potrzebowałem. I tak jak się spodziewałem docenia się to szkło nie zawsze wtedy jak ma się je pod ręką ale wówczas jak się go już pozbędzie. Dziś pewnie będę się zastanawiał czy kupić 35/2 i zbierać na L bo to ogniskowa którą bardzo lubię.
mialem 28/1.8 przez rok czasu i 35/2 jest o tyle lepsze, ze nie mydli na rogach jak 28mm. Akurat nie bylo tragedii w mojej 28mce ale 35 jest lepsze. Tylko ogniskowa inna.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ta, ciekawe czy para mloda bedzie ogladac bokeh... wyluzuj, ten bokeh to onanizm i tyle. Chyba, ze masz w portfelu prawie 5x wiecej kasy na 35LJa moze za jakis czas kupie L ale puki co jade na 35/2 i powodow do narzekan nie mam zadych, ba naewt wole to brzeczecie od USM, bo jak zabrzeczy i stanie to mam taka "pewnos" ze AF trafi
Heheheh.
Ostatnio edytowane przez roshuu ; 09-05-2011 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
a mnie tak kusi cały czas. Jeszcze nie mam funduszy na 35L , a rozmyślam zamianę 50 1.4 i 28 1.8 na 35/2. Co tracę?-szerszy zakres i cichutką pracę,większą jasność pięćdziesiątki, zyskuję parę groszy i pozbywam się żonglerki między 2 szkłami,bo miałbym jedno.Póki co głośno myślę,bo z dotychczasowego zestawu jestem bardzo zadowolony.Ciekaw jestem czy ktoś dokonał podobnej zamiany i jakie są osobiste wrażenia ? Zdjęcia robię od typowej powolnej reporterki,ślubniaki ,sesje zdjęciowe,unikam sportu.
no właśnie,mając 35mm to kolejną ogniskową to już chyba jakis fish,tak dla zabawy,bo poniżej 35 już łatwo karykaturę z ludzi zrobićale znowu to światło 50tki uwielbiam
![]()
Chyba ponizej 24mm i to na rogach dopiero![]()
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
no tak,ale już 28mm można zrobić zdjęcie z baaardzo bliska,fajna sprawa przy robieniu jakiś szczególików ciasne pomieszczenia itp,bo np taką 85mm nie zrobię tego samego zdjęcia ,gdyż czasem jest za ciasno. Niestety 35tki żadnej nie miałem,a podejrzewam,że bym się bardzo polubił z tą ogniskową.szczególnie jaśniutkiej elki![]()