Pokaż wyniki od 1 do 10 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    A o jakości bokehu wspomnisz ?
    masz na myśli łezkowaty kształt i sferyczne rozłożenie?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    masz na myśli łezkowaty kształt i sferyczne rozłożenie?
    Ja niedawno musiałem pozbyć się 35L wydawało mi się że to najrozsądniejsze wyjście aby złapać jakąś tam kasę której potrzebowałem. I tak jak się spodziewałem docenia się to szkło nie zawsze wtedy jak ma się je pod ręką ale wówczas jak się go już pozbędzie. Dziś pewnie będę się zastanawiał czy kupić 35/2 i zbierać na L bo to ogniskowa którą bardzo lubię.

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

a mnie tak kusi cały czas. Jeszcze nie mam funduszy na 35L , a rozmyślam zamianę 50 1.4 i 28 1.8 na 35/2. Co tracę?-szerszy zakres i cichutką pracę,większą jasność pięćdziesiątki, zyskuję parę groszy i pozbywam się żonglerki między 2 szkłami,bo miałbym jedno.Póki co głośno myślę,bo z dotychczasowego zestawu jestem bardzo zadowolony.Ciekaw jestem czy ktoś dokonał podobnej zamiany i jakie są osobiste wrażenia ? Zdjęcia robię od typowej powolnej reporterki,ślubniaki ,sesje zdjęciowe,unikam sportu.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    a mnie tak kusi cały czas. Jeszcze nie mam funduszy na 35L , a rozmyślam zamianę 50 1.4 i 28 1.8 na 35/2. Co tracę?-szerszy zakres i cichutką pracę,większą jasność pięćdziesiątki, zyskuję parę groszy i pozbywam się żonglerki między 2 szkłami,bo miałbym jedno.Póki co głośno myślę,bo z dotychczasowego zestawu jestem bardzo zadowolony.Ciekaw jestem czy ktoś dokonał podobnej zamiany i jakie są osobiste wrażenia ? Zdjęcia robię od typowej powolnej reporterki,ślubniaki ,sesje zdjęciowe,unikam sportu.
    Mialem i 50/1.4 i 50/1.8 i 28/1.8 I mam 35mm i 85mm do slubow i na codzien Ciutek brakuje szerokiego, bo jednak 24mm to taka fajna szeroka ogniskowa ale...
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

no właśnie,mając 35mm to kolejną ogniskową to już chyba jakis fish,tak dla zabawy,bo poniżej 35 już łatwo karykaturę z ludzi zrobić ale znowu to światło 50tki uwielbiam

Uprawnienia umieszczania postów