Strona 5 z 52 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

Domyślnie

Zastanawiałem się długo na stałką w okolicach 30 mm do FF.
    Na 35L szkoda było kasy (zastosowania raczej amatorskie).
    Już miałem kupować 28 1,8 (budowa, AF), ale rozmyśliłem się i wziąłem 35 2,0.

Szkło optycznie świetne jak za te pieniądze (ostre od pełnej dziurki na 5D II i 40D), AF bardzo celny i szybki (moim zdaniem dużo lepiej niż w 50 1,4), jedynie dość głośny.
    Ogniskowa tez bardziej mi leżała niż 28 mm (ani to 24 ani 35, jakoś tak nijako).

Z perspektywy czasu - nie żałuję i z czystym sumieniem polecam, jeśli komuś pasuje taka ogniskowa, nie przeszkadza głośny AF i nie ma kasy na 35L

Test świetny. A mnie tylko utwierdził w przekonaniu, że wcale nie miałem żadnego farta ze świetną sztuką. One takie są

PS.
    Taka "ciekawostka": odpuszczając 35L i biorąc działkę ciemniejszy, z głośnym AFem 35 2,0 ... zostało mi jeszcze na 135L

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrado84 Zobacz posta
    [...]
    PS.
    Taka "ciekawostka": odpuszczając 35L i biorąc działkę ciemniejszy, z głośnym AFem 35 2,0 ... zostało mi jeszcze na 135L
    też właśnie tak przekalkulowałem i 135 już zamówiony

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    też właśnie tak przekalkulowałem i 135 już zamówiony
    No to w tej chwili moje ulubione "malenstwo".
    Wczoraj niezle sie spisalo na weselichu. Do reporterki na weselu gdzie sie lapie momenty z daleka bomba, no i f2 to zyleta.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Wczoraj niezle sie spisalo na weselichu. Do reporterki na weselu gdzie sie lapie momenty z daleka bomba, no i f2 to zyleta.
    Pogubiłem się chyba... Mad_Mac,nie jestem pewien o którym szkle piszesz... O EF 35 f/2 ?
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    No to chyba chodzi o 135 a nie o 35.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    No to chyba chodzi o 135 a nie o 35.
    Dokladnie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Ja zamiast 35/1.4 kupiłem 35/2 + 85/1.8 i jeszcze sporo mi zostało. Jedyną bolączką 35/2 jest słabo radzący sobie AF podczas zabawy weselnej Reszta daje radę. Głośność AF dla mnie pomijalna, bo nie często lata przez cały zakres i ostrzy bardzo pewnie więc do normalnej pracy się śmiało nadaje. Mimo to kiedyś kupię jaśniejszą siostrę :-)

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Testy takie jak ten dla mnie dowodzą jednego.

Jeżeli w tym naszym sprzętofilskim hobby porównujemy coś, co jest "poprawne" do czegoś co jest "topowe", próbujmy nie ulegać manii wyrażania różnicy w słowach: "przepaść", "miażdży", "inna liga". Wbrew pozorom, wcale to nie dodaje nam estymy. Dla mnie wręcz odwrotnie - rodzi podejrzenia o netowe gadulstwo i sianie legend z magla.

Prawda jest taka, że przyrost jakości od pewnego momentu (który wyznacza jak mniemam ten 35/2) jest mizerny i równocześnie okupiony potężnymi kosztami - nie tylko technologicznymi, że się tak trochę spiskowo uśmiechnę na koniec
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Muszę się pochwalić że posiadam 35L i 5d. Niemal co drugi dzień zastanawiam się czy go nie sprzedać, bo jest drogi i mógłbym kupić coś bardziej uniwersalnego. Jednak za każdym razem, kiedy mam wątpliwości robię nim jakieś zdjęcia i kiedy je oglądam to wiem, że nic mi porównywalnego obrazka nie da i wtedy już nie mam wątpliwości i go nie sprzedaje

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

krzychoo wrzucisz takie samo porównanie tych szkiełek na cropie? Bo o ile mnie pamięć nie myli to coś wspominałeś o tym na początku tematu.
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Strona 5 z 52 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów