Może Sergiusz pisząc "bez przysłony" miał na myśli przysłonę w pełni otwartą (f2). Jeżeli to nie to, to nie wiem co.![]()
Czyli z pelna dziura mozna uzyskac najkrotszy czas rzedu 1/1000s? Raczej kijowo ... jest tam jakis wbudowany filtr ND?
jest filtr ND, tylko że mógłby się sam włączać w razie potrzeby (a nie z menu)
Pół biedy jeśli focimy w tych samych warunkach, więc właczenie ND przez menu nie jest mocno problematyczne. Gorzej jeśli musimy szybko przejść od jasnej sceny do dużo ciemniejszej a podbicie ISO nie wystarczy...
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 14-04-2011 o 22:21
jest za to dzialajace AutoISO. to troche ratuje. poza tym zawsze mozna przyslonew domknac.
auto ND pewne bedzie w nowym FW.
a w ogole wlasnie wracam do domu z wystawy i pstryknalem kilka zdjec o 19 na dworze. plastyka, go, ostrosc - bajka. przynajmniej na LCD.
czekam na rawy w LR..oby niedlugo..
Co do czasów 1/4000 przy F 2.0, u mnie działa. Fakt że w trybie manualnym, ale nie widać żeby migawka przy tak otwartym obiektywie nie wyrabiała.
Ja mam prośbę do szczęśliwych posiadaczy, powiedzcie jak wam się wizjer podoba/spisuje, czy bardzo przeszkadza, przeskakująca ramka kadru podczas zmiany punktu ostrości? I pokażcie jakieś fajne fotki z tego aparatu, mnie najbardziej by interesowały street foto, wysokie ISO, noc na ulicach albo z jakiegoś klubu/pubu. Albo może lepiej nie pokazujcie to może uda mi się pieniądze odłożyć a nie wydać![]()