Strona 21 z 73 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Co jeszcze...wideo - tutaj mój drugi minus. Z tego co zrozumiałem i próbowałem zdziałać w video nic nie można zrobić. Jak sobie ustawisz, tak sobie nagrasz. Nie działa manualne ostrzenie (najwiekszy minus)
    http://www.youtube.com/watch?v=S4RBqeTPP0Q - widać że jakoś można ostrzyć, chyba że to te automatyczne dostrajanie.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez przesady znowu, nie jest tak koszmarnie z ceną, za ~4500 mamy kompakt z fajnym wizjerem i niezłym szkiełkiem w komplecie.
    Z komkurencji, w podobnych rozmiarach mógłby być Samsung NX5/10 z 20/2,8, tyle, że światło mniejsze. M4/3 mają inne matryce. Sony pomijamy, była Sigma z foveonem i 40mm, ale znowu bez wizjera. Więc co, do lustrzanek? 600D plus Canon 20/2,8 czy Sigma 1.8? - cena byłaby podobna, a zestaw większy, mniej poręczny i głośniejszy.
    Ten aparat jest bardzo fajny, głównie przez to, że nie za bardzo ma konkurencję. Nawet Leica, jak dla mnie, nie jest dla niego konkurencją, bo nie ma wizjera.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Bez przesady znowu, nie jest tak koszmarnie z ceną, za ~4500 mamy kompakt z fajnym wizjerem i niezłym szkiełkiem w komplecie.
    Jakby nie było mój nick to gietrzy a ten (PowerShot G3) w jednej gazecie był reklamowany przez Canona w roku premiery za 4300 zł.

Dziękuję.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Proszę zmienić mi nicka na iksto!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Proszę zmienić mi nicka na iksto!
    Myślałem, że iksczysta

http://forums.dpreview.com/forums/re...6&changemode=1
    the silence is deafening

Domyślnie

O. Ciekawe.

Ja akurat tego aparatu potrzebuję tylko dla 35mm więc już to mam, ale jestem ciekaw czy wprowadzą inne zmiany. Chętnie tez przygarnąłbym taki aparat w pełnej klatce...

Domyślnie

Odebrałem swoją sztukę o numerze 113 i pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy to minimalna odległość ostrzenia, jak dobrze widze to jest to 60cm, a nie 80cm o jakich pisałem w tamtej sztuce. Już jest lepiej :-)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja bardziej jestem ciekaw działania krótkich czasów i jak się sprawdza na krótkich czasach bez przysłony. W końcu to centralna migawka. Ciekaw jestem też szarego filtra wbudowanego w obiektyw.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Dam Ci znać później, bo niestety oczywiście za 2 godziny wyjeżdżam i aparat idzie się kurzyć. Ale filtrem ND bawiłem się już tydzień temu i efekty były na plus.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

OT o cenach, kursach itd wycięty tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=75212
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 21 z 73 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów