Bardzo proszę bez obrażania personalnego, a kolegę koniecpolska przestrzegam że takie trollowanie to się tu kończy smutno.
Bardzo proszę bez obrażania personalnego, a kolegę koniecpolska przestrzegam że takie trollowanie to się tu kończy smutno.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Przepraszam, postaram się ignorować.
X100/S tele converter lens available in late April or May (and more images). | Fuji Rumors
Nowy konwerter do 100/s
Tia. Fuji jak komuniści walczy z problemami które samo tworzy. Najpierw zrobić aparat z przyspawanym obiektywem, a potem robić konwertery. Wot i logika.
Ja nie widzę tu żadnych problemów, jest wybór, więc w czym problem. Osobiście nie interesują mnie takie rozwiązania, ale wiele osób płakało za takimi wynalazkami, więc dostali.
Widzę tu raczej problem żarliwej walki "systemowej" , a kolega to w jakim systemie/religii jeśli można spytać ?![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ze 23mm robi 33mm (odpowiednik 50mm na FF).
Wrzucam tutaj opisy ze zdjęciami. Ja używam (więcej żona) X100 + WCL-100 (28mm).
Zawsze szerzej trudniej zrobić niż wykadrować 50mm ze 35mm, ale może warto dla "plastyki" - może jest fajny obrazek?
Co sądzicie. Tyle z ciekawszych ja znalazłem.
Fujifilm TCL-X100 review: Is this partner to the X100/X100S the new king of teleconverters?
TCL-X100 Review from a Working Pro
Blog - Riley Joseph
Przy DR 400 w Lightroomie zdjęcia są niedoświetlone o 2EV, kiedyś już miałem z tym problem, ale nie pamiętam czy wystarczy podbić o 2EV, czy wybrać inną drogę![]()
Trochę porównań z TCL-X100. Ma ktoś, jakieś zdanie?
MACLEAN PHOTOGRAPHIC: REVIEW: Fujinon XF35mm f1.4R 'versus' X100 + TCL-X100
Review: Fujifilm TCL-X100 Teleconvertor For X100s/X100 - The Phoblographer