Te zdjęcia nie są na pokaz póki co. Chyba, że chcesz je kupić
Natomiast kilka innych zdjęć z X100 wrzuciłem dzisiaj na mojego bloga.
Te zdjęcia nie są na pokaz póki co. Chyba, że chcesz je kupić
Natomiast kilka innych zdjęć z X100 wrzuciłem dzisiaj na mojego bloga.
Ostatnio edytowane przez allxages ; 13-09-2011 o 19:25
@koniecpolska
myślę, że jak się przyłoży te same fotki do siebie na monitorze w oryginalnym rozmiarze, to wówczas zauważysz różnicę. co oznacza, że mozna z nich więcej wyciągnąć / uzyskać. na korzyść oczywiście duuużej matrycy. nie możesz porównywać fotek umieszczonych w sieci po dużej kompresji (tak mi się wydaje).
a skoro allxages zaznaczył, że reszta jest na sprzedaż... hmm to też o czymś świadczy.
patrząc na jego wypociny, to chyba raczej nie wciska szajsu na sprzedaż (obejrzyj fotki z koncertów).
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
Pytanie do użytkowników X100 i plików .RAF.
Jak ktoś nie może sobie pozwolić na najnowsze wersje LR3 czy CS5. ToO czym może wygodnie kowertować pliki RAF z tego aparatu. Czego używacie?
Fuji daję konwerter Silkypix - czy jest dobry, czy jakieś niezależne oprogramowanie jest lepsze?
No właśnie, a kto ogląda fotki w oryginalnym rozmiarze na monitorze, czyli cropy 1:1? Są może na rynku monitory o rozdzielczości 4000x3000pikseli? Ile kosztują? Na LCD HD też zobaczysz różnicę?
A jak przyłożysz te same fotki do siebie w postaci odbitki A4 to też zobaczysz różnicę?
Poniżej fotki z LX5 i aparatu z matrycą APS-C z rozdziałką nie gorszą niż 12mpix, która fotka jest która?
http://www.fotoszok.pl/upload/d50a764b.jpg
http://www.fotoszok.pl/upload/4230dbe4.jpg
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 16-09-2011 o 10:57
Może zobaczy, może nie. Zależy od tego, na jakim iso było robione zdjęcie, jak mocno były rozjaśniane cienie, jak bardzo widać różnicę w GO itp.
To, że zdjęcia lądują na blogu w rozdziełce 800x600 px nie znaczy jeszcze, że nie mogą być równocześnie prezentowane gdzie indziej w innej formie, np. na dużych wydrukach. Albo po prostu sprzedane.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Pierwsza jest z większej matrycy :-)
Intuicja :-)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk