Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Photoshop CS5 za 900zl

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sid, nie jestem jednorazowym studentem bo studia skonczylem, niestety rok za wczesnie jak sie okazuje. W zwiazku z tym mam sie pociac? Zarobkowo nie zamierzam tego uzywac, dla mnie rowniez ta dyskusja przypomina sfrustrowane krzyki tych co wydali 3000zl na licencje.

Uscislijmy jeszcze cos: w moim mniemaniu snobizmem nie jest kupowanie PS'a za 3000zl. Jesli kogos na to stac to gratulowac.
    Snobizmem jest kupowanie PS'a i wmawianie komus ,ze jest dziadem bo nie kupil sobie takiego jak On.
    Imo tekst o ze jesli sie nie kombinuje to frajer i snob jest nie na miejscu. Ja Ci nie patrze w portfel, Twoja sprawa, nie nazywaj mnie tez kombinatorem...ale czekaj, bo chyba cos przeoczylem, Ty tez czasem nie masz wersji EDU?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze rozbawilo mnie ta analogia do ustepowania miejsca babci w autobusie. tak jesli cos nie jest zabronione to jest dozwolone, na tym sie opiera wspolczesny system prawny. zrozumiesz kiedys jak kiedys ktos (czego nie zycze) zje Cie w sadzie bez skrupułów...w adobe pracuje sztab ludzi nad tym zeby powiekszac zyski. Wiesz na czym opiera sie controling w koncernach? Adobe to nie jest maly rodzinny biznes na zasadzie: "a to moze zrobmy taka licencje edu, zobaczymy co bedzie", tylko wszelkie decyzje poprzedzone sa bardzo skrupulatnymi badaniami rynku i analizami finansowymi. Oni doskonale wiedza co robia. Jesli by tak po prostu sprzedawali PS'a za 900zl to jaki bylby sens kupowac taki za 3000zl? Doskonale wiedza ze firmy, korporacje i tak musza zaplacic full kwote, ze ludzie na zachodzie czesciowo pewnie kupia za pelna kwote, a czesciowo pewnie zrobie jak ja, a Ci z regionow takich jak nasze pewnie w wiekszosci zrobia tak jak ja. To jest strategia a nie przypadkowe dzialanie. Cos musieli wymyslec zeby wejsc na rynek z takim produktem. Wymyslili czesciowo fikcyjnie licencje edu. licencja edu z zalozenia zabrania uzytku komercyjnego, a tu nagle taki bubel? I czemu nagle jest 3 krotnie drozsza licencja edu od tych wczesniejszych?
    Ostatnio edytowane przez liquidsound ; 07-03-2011 o 16:37 Powód: Automerged Doublepost
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Uprawnienia umieszczania postów