Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Photoshop CS5 za 900zl

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Photoshop CS5 za 900zl

Tak sobie pomyslalem, ze skoro ja wykonalem taki ruch to moze warto podpowiedziec to innym.

Jak kupic oryginalnego Photoshopa CS5 za 900zl? Bardzo latwo! Kupujemy wersje EDU, zapisujemy sie do jakiejs szkoly policealnej, lub zaocznego liceum, najlepiej takiej darmowej calkowicie co to w kazdych mediach o niej slychac, odbieramy legitymacje. Wchodzimy na stronke adobe, wypelniamy kwestionariusz, wysylamy zdjecia legitymacji, na drugi dzien dostajemy serial

Zaraz sie znajda malkontenci ze wersja edu, ze to, ze tamto...ale tym razem adobe calkowicie polecialo po bandzie i licencja edu w przypadku cs5 pozwala na komercyjne wykorzystywanie programu. Jedynym ograniczeniem jest fakt, ze nie mozna go wniesc do majatku firmy, czyli mozemy sie nim poslugiwac robiac np na umowe zlecenie ;-) pieknie prawda?

pozdrawiam
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

nie nowość, niestety umowa zlecenie też ma ograniczenia.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cos szerzej mozesz? Dla mnie nowosc, nie rzucilo mi sie to nigdzie w oczy a wydaje mi sie, ze okazja spora.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zreszta dla zwyklych amatorow to jest gratka...
    Ostatnio edytowane przez liquidsound ; 27-02-2011 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

No jest gratka. Dzięki za info. Miło że ktoś dzieli się takimi informacjami. Być może skorzystam.
    Szumofob i żyletofil

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Moze lekko nie na temat ale osobiscie uwazam ze PS Elements w wersji 9 jest w zupelnosci wystarczajacy do zaawansowanej obrobki grafiki dla kazdego amatora takiego jak ja i przy tym legalna wersja kosztuje 1/10 tego, co zwykla wersja PS CS5.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupując program na firmę odliczasz VAT a kwotę netto wrzucasz w koszty więc przykładowo z 2400 zł robi się około 1600 zł przy założeniu najniższej stawki podatku dochodowego.

Domyślnie

ja kupilem wersje lightrooma dla pracownikow oswiaty za okolo 360 zl, takze z mozliwoscia komercyjnego wykorzystania, sprawdzalem w licencji

Coś już napisał

Domyślnie

trochę tego nie ogarniam, przez kilka lat sprzedawałem oprogramowanie i nie rozumiem.
    czy ta wersja EDU pozwala na działalność zarobkowa czy nie ?? jak sama nazwa wskazuje EDU czyli oprogramowanie do nauki.
    jeśli nie możesz jej "wnieść" do firmy to w takim razie na jakim oprogramowaniu pracuje firma ?? Paint ?? czy wrazie jakiejś kontroli nie musieli byśmy przedstawić takowego oprogramowania ??
    jak narazie to rozumiem tyle ze masz oryginalnego PSa ale ozywanie go w firmie jest nadal nielegalne, tak ?? jeśli tak to czym rożni się to od piractwa ??

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciboq Zobacz posta
    trochę tego nie ogarniam, przez kilka lat sprzedawałem oprogramowanie i nie rozumiem.
    czy ta wersja EDU pozwala na działalność zarobkowa czy nie ?? jak sama nazwa wskazuje EDU czyli oprogramowanie do nauki.
    jeśli nie możesz jej "wnieść" do firmy to w takim razie na jakim oprogramowaniu pracuje firma ?? Paint ?? czy wrazie jakiejś kontroli nie musieli byśmy przedstawić takowego oprogramowania ??
    jak narazie to rozumiem tyle ze masz oryginalnego PSa ale ozywanie go w firmie jest nadal nielegalne, tak ?? jeśli tak to czym rożni się to od piractwa ??
    "Czy wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli można używać w celach komercyjnych?
    Tak. Osoby, które kupiły taki produkt, mogą używać go zarówno na potrzeby osobiste, jak i w celach zarobkowych."

Źródło:
    http://www.adobe.com/pl/education/st...ition/faq.html

W działalności komercyjnej można wykorzystywać zasoby prywatne, o ile zezwala na to licencja. A, jak widać, zezwala. W ogóle nie trzeba mieć firmy, żeby używać zarobkowo. Są inne, legalne, formy zarabiania. Nie ma mowy o jakimkolwiek piractwie.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-02-2011 o 16:07
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    (...) zapisujemy sie do jakiejs szkoly policealnej, lub zaocznego liceum (...)
    Czyli nie jest istotne co za szkoła i w jakim kierunku kształcenia wydaje legitymację? Jeśli dobrze kojarzę, kiedyś istniały konkretne listy uczelni i szkół kierunkowych, które mogły brać udział w programie Adobe.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów