Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: canon 5d mk2 -co w nowym zestawie

Domyślnie

Na pewno po włączeniu aparatu jesteśmy proszeni o podanie aktualnej daty i godziny. Na aku nie ma śladów, rysek na stykach. Na moim z resztą była data 01 2011. Oczywiście pierwsze zdjęcie ma numer 1. Na żadnym wyświetlaczu nie ma folii ale one same są krystaliczne.

Co prawda to co piszę to oczywiste kwestie ale piszę to dla potwierdzenia innych ponieważ moje body rozpakowałem przedwczoraj więc dobrze to pamiętam.

Co do zwrotów, wymian, oddawania... Na miłość Boską jak sprzedasz mieszkanie, samochód, psa, kota, rozwiedziesz się...:wink: Chciałbyś aby nowy właściciel poużywał i oddał Ci przedmiot transakcji..?!! Wczuj się w rolę sprzedawcy!

Ja bardzo chętnie pójdę każdemu na rękę, niech tylko dystrybutor bez mrugnięcia odbiera i zwraca mi kasę za takie przedmioty!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oasisman Zobacz posta
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Polecam lekturę dzisiejszej wyborczej.
    KIEDY MOŻNA ZWRÓCIĆ ZAKUPIONY TOWAR?

W obowiązującym
    w prawie polskim nie istnieje bezwarunkowe prawo
    konsumenta
    do zwrotu zakupionego towaru. Analizując uprawnienia konsumenta
    w zakresie prawa do zwrotu towaru trzeba rozróżnić rodzaj zawartej umowy sprzedaży
    – tzn. w jaki sposób i gdzie została ona zawarta oraz czy sprzedany towar jest
    pełnowartościowy i zgodny z zamówieniem czy też wadliwy.

Po pierwsze zatem jeśli dokonujemy zakupu w siedzibie sprzedawcy – tj. w
    jego sklepie – NIE MAMY PRAWA ZWROTU TOWARU. Ewentualny zwrot może
    nastąpić jedynie za zgodą sprzedawcy lub w sytuacji gdy stosuje on taką praktykę
    handlową, że w określonym terminie przyjmuje zwroty i dokonuje wymian towarów
    pełnowartościowych, nieużywanych i z zachowanymi metkami i innymi oznaczeniami.
    Obecnie bardzo wielu sprzedawców wskazaną wyżej praktykę kupiecką stosuje
    i informuje kupujących o takim prawie i terminie zamieszczając w placówkach
    handlowych odpowiednie wywieszki- np. w przymierzalniach. Dokonując zakupów
    konsument powinien dobrze przemyśleć zakup i zorientować się, czy będzie mógł
    zwrócić towar, aby nie spotkał się później z odmową i rozczarowaniem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To tyle tytułem wyjaśnienia kto ma rację a kto nie
    Mozemy sobie gdybać co by było gdyby, a tak naprawdę to jesteśmy skazani na opinię sprzedawcy
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 25-02-2011 o 15:01 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A rozumiesz różnicę między zwrotem towaru a jego reklamacją, czy jest to już zbyt trudne?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    To proszę o podstawę prawną takiego stwierdzenia.
    Cały problem polega na tym, że nie ma podstawy prawnej dot. zwrotu pełnowartościowego towaru - nie mówimy tu o wadliwym towarze
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Serio? Napisałeś, że "reklamowany towar należy dostarczyć zawsze w oryginalnym opakowaniu".
    To jest bzdura.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A rozumiesz różnicę między zwrotem towaru a jego reklamacją, czy jest to już zbyt trudne?
    Nie to Ty czegoś nie rozumiesz albo nieuważnie przeczytałeś wątek. Koledzy pytali o zwrot towaru a nie jego wymianę.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja nie mam na myśli tego o co koledzy pytali, lecz to o czym napisałeś w poście nr 34. Przeczytaj go spokojnie i pomyśl.
    Potem przyznaj mi rację albo nie brnij dalej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Serio? Napisałeś, że "reklamowany towar należy dostarczyć zawsze w oryginalnym opakowaniu".
    To jest bzdura.
    Reklamowany w sensie nieodpowiadający Twoim oczekiwaniom jako kupującego a nie wadliwy bądź uszkodzony.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ciekawą logikę stosujesz.
    Reklamacja z powodu tego, że towar nie odpowiada oczekiwaniom? Interesujące.
    Mącisz i robisz osobom, które nie znają się na prawach konsumenta wodę z mózgu. Przykre.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przepraszam jeśli treść tego postu została opacznie zinterpretowana.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów