Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: canon 5d mk2 -co w nowym zestawie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ona nie została opacznie zinterpretowana. To Ty niejasno napisałeś. Poczytaj sobie w internecie co oznacza "reklamacja".
    Równie dobrze można napisać: "moja krowa szczeka" i potem twierdzić, że pisząc krowa mamy na myśli psa.

Domyślnie

Chłopaki, spokojnie. Właśnie taka postawa roszczeniowo - uparta powoduje że czasem nie sposób się dogadać...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z tego wszystkiego zapomniałem zapytać, gdzie w pudle jest karta gwarancyjna? Czy może w tym zafoliowanym gdzie są instrukcje, płytki itp? Jeszcze tego nie otwierałem a instrukcje wolę w pdf na iPada...
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 25-02-2011 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ona nie została opacznie zinterpretowana. To Ty niejasno napisałeś. Poczytaj sobie w internecie co oznacza "reklamacja".
    Równie dobrze można napisać: "moja krowa szczeka" i potem twierdzić, że pisząc krowa mamy na myśli psa.
    Mądrzejszy musi ustąpić - raz jeszcze sorry, że nie zrozumiałeś o co chodzi, bo niejasno się określiłem. Nie miałem złych intencji.
    Daj juz spokój, raz jeszcze sorry, że nie zrozumiałeś o co chodzi, bo niejasno się określiłem. Nie miałem złych intencji.
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Chłopaki, spokojnie. Właśnie taka postawa roszczeniowo - uparta powoduje że czasem nie sposób się dogadać...
    Z tego wszystkiego zapomniałem zapytać, gdzie w pudle jest karta gwarancyjna? Czy może w tym zafoliowanym gdzie są instrukcje, płytki itp? Jeszcze tego nie otwierałem a instrukcje wolę w pdf na iPada...
    U mnie gwarancja była na wierzchu w pudle, instrukcje w 4 językach w postaci książeczki zafoliowane razem z płytami z softem.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 25-02-2011 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar ajma
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

Napisze coś, bo to ja ten wątek rozpocząłem.
    Kupiłem 5d mk2 w w Euro - na miejscu zapytałem jak jest z przetestowaniem sprzętu - wszytko na miejscu musiałem sprawdzić i (oficjalnie) nie ma mowy o jakimś zwracaniu - jak coś nie tak po zakupie to serwis itd.
    No właśnie z gwarancją troszkę miałem stres - jakoś na miejscu nie sprawdziłem dokładnie, gdzie jest karta gwarancyjna - kiedy wróciłem do domu, nie znalazłem karty gwarancyjnej - później okazało się, że była razem z instrukcjami zafoliowana tzn. taki dokument Canon European Warranty System (EWS) - czy to jest gwarancja?
    Jeżeli tak to muszę czym prędzej wrócić do sklepu, żeby mi tam wpisali informacje o moim sprzęcie i dali jakąś firmową pieczątkę.

Domyślnie

bateria powinna byc zafoliowana .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przede wszystkim gratuluję zakupu
    Jeśli chodzi o gwarancję to może być sztywna karta z Canon Polska albo Eurogwarancja w postaci książeczki. Gwarancję podbijają na podstawie dowodu zakupu w dowolnej chwili, nie ma pośpiechu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jak stwierdziłeś że nie działa to po co wywalałes pudełko do kosza? (

Wyjąłem kabelek a pudełko wywaliłem bo niby do czego mi ono jak i tak rozerwane było. Pudełko takie jak kupujesz baterie alkaiczne. Kabelek położyłem na półce i tyle. Za dwa dni podłączałem kamerę i wtedy sprawa się rypła.

Z tego co piszecie to wynika że gość miał prawo przyjąć uszkodzony kabelek. Dorwę kiedyś gnoja na mieście to zobaczy

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie. Miał obowiązek, a Ty powinieneś żądać naprawy lub wymiany na nowy (Twój wybór).
    Ale tamten tekst to już niepotrzebny...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

No nic dobrze wiedzieć na przyszłość.

Domyślnie

Nie. Miał obowiązek, a Ty powinieneś żądać naprawy lub wymiany na nowy (Twój wybór).
    Ale tamten tekst to już niepotrzebny...
    Na całe szczęście sklep tez ma jakies prawa. Gdyby to TYLKO od klienta zalezalo to oczywiscie NIKT by nie chcial naprawy a przeciez tak wlasnie zamyka sie sprawa chyba 90% spraw.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów