Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: canon 5d mk2 -co w nowym zestawie

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Ja przymierzam się do zakupu w Eltkomie, z odbiorem osobistym - dlatego pytam na co zwrócić uwagę.
    Jeśli chodzi o Eltkom to właściciel jest dość elastyczny ( siedziba w domu prywatnym ) można spokojnie umówić się na wizytę obejrzeć sprzęt przestrzelić, nie robi żadnych problemów, a i z ceną można nieco po negocjować, oczywiście w granicach rozsądku, sporo u niego ,,Królów,,zostawiałem choćby za szkła poprzez plecak i inne gadżety, nigdy nie miałem problemu. Znajomy tak samo tam kupował i zero komplikacji.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Jeśli chodzi o ilość strzałów - u mnie było 10 - tyle ile zrobiliśmy w sklepie testując, więc od producenta wychodzi z licznikiem na 0.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czapix Zobacz posta
    Z tymi 10-cioma dniami to trzeba sprawdzić w przypadku EURO. bo wg ustawy zwrot w ciągu 10 dni przysługuje klientowi jezeli dokonał zakupu poza siedzibą firmy, czyli np.wysyłkowo. Ale jeżeli zamówisz towar przez internet w Euro i go odbierzesz osobiście w punkcie, to w myśl ustawy prawo do 10 dni zwrotu nie przysługuje. Chyba, że Euro ma swój wewnętrzny regulamin pozwalający na zwrot.
    Jeżeli zamawiasz w sklepie internetowym, to niezależnie od tego czy przesyłka dociera do Twojego domu, czy też odbierasz ją we wskazanym punkcie odbioru w Euro masz prawo do zwrotu w terminie 10 dni. Faktem jest, że zanim otrzymasz sprzęt do ręki powinieneś za niego w sklepie zapłacić (czyli teoretycznie paczkę otwierasz po zapłacie). Natomiast spokojnie można dogadać się ze sprzedawcą :-) choć faktem jest, że raz zdarzył się taki, który nie chciał mi paczki otworzyć przed odbiorem. Pewnie był z Nikona :-)

Dopiero zaczyna Awatar ajma
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

na stronie euro znalazłem coś takiego:
    http://www.euro.com.pl/dostawa_odbior-w-sklepie.xml
    i
    http://www.euro.com.pl/pomoc.xml?link=stopka (pytanie Czy mogę zwrócić produkty zamówione w sklepie internetowym?)

wychodzi na to, że jednak odbierając w sklepie 10 dniowy okres nie obowiązuje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3city

Domyślnie

Czyli EURO nie ma wewnętrznego regulaminu umożliwiającego zwrot produktów. Co za tym idzie przy odbiorze zamówienia internetowego w punkcie Euro 10 dni na zwrot nie obowiązuje. Bo jest to sprzedaż w siedzibie firmy. Przy zakupach w w normalnym sklepie sprzedawca ma obowiązek przyjąć zwrot tylko wtedy, gdy towar jest niezgodny z umową sprzedaży.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

co do euro i wymiany sprzętu to też są elastyczni. Mnie się udało sprzęt wymienić na 2 dzień. Nie miał najdrobniejszych śladów użytkowania - faktem jest że dooookładnie go wyoglądali z każdej strony i wymienili na inny... pentaxa na Canona :P Facet co prawda się zdziwił jak można było kupić sprzęt z systemu który posiadałem i zamienić na canona i zaczynać zabawę od zera... ale się zgodził bez większego problemu. Więc... wszystko zalezy od sprzedawcy a raczej kierownika bo to on podejmował decyzję.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czapix Zobacz posta
    Czyli EURO nie ma wewnętrznego regulaminu umożliwiającego zwrot produktów. Co za tym idzie przy odbiorze zamówienia internetowego w punkcie Euro 10 dni na zwrot nie obowiązuje. Bo jest to sprzedaż w siedzibie firmy. Przy zakupach w w normalnym sklepie sprzedawca ma obowiązek przyjąć zwrot tylko wtedy, gdy towar jest niezgodny z umową sprzedaży.
    Jest dokładnie tak jak napisałeś, bo sprzęt można pomacać w sklepie i płaci się przy odbiorze. Można zatem teoretycznie wszystko sprawdzić na miejscu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Decydując się na zakup body za 8K nie rozumiem po co rozmowa na temat zwrotu. Jak jest towar wadliwy lub nie zgodny to normalne że go przyjmą. Jak się ktoś rozmyśli bez rozsądnego powodu to nie dziwię się, że mogą robić problem ze zwrotem.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Decydując się na zakup body za 8K nie rozumiem po co rozmowa na temat zwrotu. Jak jest towar wadliwy lub nie zgodny to normalne że go przyjmą. Jak się ktoś rozmyśli bez rozsądnego powodu to nie dziwię się, że mogą robić problem ze zwrotem.
    właśnie jakby o to chodzi - o sposób ewentualnego zwrotu. Jeżeli kupujesz w sklepie stacjonarnym to jakoś łatwiej dokonać zwrotu wadliwego towaru czy w ogóle oddania na serwis niż np oszczędzając 200/300 zł i kupując sprzęt przez net gdzie potem się zastanawiasz czy dotrze na reklamacje czy go kurier nie będzie rzucał na sortowni itp.

Inna sprawa to zwrot bo się rozmyśliłem. Wydając 8000zł chcesz być w pełni zadowolony z zakupu. W związku z tym dobrze mieć możliwość sprawdzenia czy sprzęt spełnia oczekiwania. Warto więc wybrać sklep w któym będzie to możliwe.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Bart3k to samo napisałem kilka postów wcześniej Też jestem zdania że lepiej kupić w sklepie stacjonarnym.

Co do rozmyślenia się to przykład : ISO 6400, czas 1/40, skrajny boczny punkt AF i test ostrości na 1.4 o godz 22. Efekt : faktycznie na forum mieli rację, że słabo działa Af na bocznych no i rezygnuje z zakupu.
    Jak myślićie przejdzie to w sklepie ?

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów