Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: canon 5d mk2 -co w nowym zestawie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Bart3k to samo napisałem kilka postów wcześniej Też jestem zdania że lepiej kupić w sklepie stacjonarnym.

Co do rozmyślenia się to przykład : ISO 6400, czas 1/40, skrajny boczny punkt AF i test ostrości na 1.4 o godz 22. Efekt : faktycznie na forum mieli rację, że słabo działa Af na bocznych no i rezygnuje z zakupu.
    Jak myślićie przejdzie to w sklepie ?
    Jeśli jak to określiłeś nie jest to wada fabryczna, tylko "ten typ tak ma" to szczerze wątpię czy przyjmą taką reklamację. Zasadniczo zależy to od wielu czynników głównie od tego gdzie kupiłeś i jak długo użytkujesz. Zauważyłem że pod tym względem najlepiej jest kupić w MM lub EURO - tam jest prościej z reklamacją
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Z tą reklamacją w MM to przestrzegam. Kiedyś kupiłem głupi kabelek FireWire za 10 zł i okazało się, że fabrycznie był walnięty nie miał przejścia. Poszedłem więc do sklepu dla idiotów z paragonem zadowolony i niczego nie świadomy a gość do mnie że nie może uznać reklamacji bo nie mam pudełka. Jakie pudełko - pytam - przecież to jest taka zgrzewka jednorazowa i żeby dostać się do środka to musiałem ją rozerwać i wywaliłem do kosza. A gość dalej się upierał, że nie przyjmie i koniec bo taki kabelek to mogłem kupić w innym sklepie. To mu pokazałem paragon gdzie pisze co gdzie i kiedy kupiłem. Paragon go jednak nie interesował bardziej zależało mu na głupim pudełeczku. I niestety 10 zł poszło się... Na drugi dzień w Vobisie gość tylko z politowaniem kiwał głową kiedy opowiadałem mu tą historię. U nas nie będzie miał Pan problemu z oddaniem - podsumował.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Sprzedawca nie ma prawa żądać oryginalnego opakowania w momencie kiedy kupujący powołuje się na niezgodność towaru z umową bądź realizuje swoje roszczenia z tytułu gwarancji.
    Co innego jeśli chodzi o możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni przy zakupie na odległość, ale to akurat oczywiste.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z tym opakowaniem to się koledzy mijacie z prawdą. Reklamowany towar należy dostarczyć zawsze w oryginalnym opakowaniu z dowodem zakupu i wtedy nie robią żadnych problemów Jak stwierdziłeś że nie działa to po co wywalałes pudełko do kosza? Tak na merginesie, to niektóre towary nawet wysyłając do naprawy nalezy dostarczyć w oryginalnym opakowaniu - dość powszechny zapis w karcie gwarancyjnej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

To proszę o podstawę prawną takiego stwierdzenia.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Co do rozmyślenia się to przykład : ISO 6400, czas 1/40, skrajny boczny punkt AF i test ostrości na 1.4 o godz 22. Efekt : faktycznie na forum mieli rację, że słabo działa Af na bocznych no i rezygnuje z zakupu.
    Jak myślićie przejdzie to w sklepie ?

mi w euro przeszło - kupiłem pentaxa 20d który jak się okazało na forach lubi robić ciemne zdjecia i oddałem do sklepu i przyjęli. ale warto pamietać że jest to wyłącznie dobra wola sprzedającego i niestety trzeba się pokajać trochę :P
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Spokojnie, ja swojej 5tki nie zamierzam oddawać. Zastanawiają mnie jednak powody zwrotó a mianowicie te nie wynikające z GW. Trzeszcząca klapka od karty też chyba nie przejdzie a nadal nie rozumiem jak można nieświadomie kupić 5D a następnie po kilku dniach zrezygnować. bo... ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3city

Domyślnie

Niestety ja też nie mogę tego pojąć, dlaczego ludzie kupując coś zdecydowanie, za jakiś czas chcą oddać do sklepu. Ale moim zdaniem wpływ na to mają markety, które przyzwyczaiły ludzi do zwrotów towaru, bez podania przyczyn. I teraz tak jest, że przychodzi Kowalski dzień po zakupie(ostatnio miałem przypadek po miesiącu!!!) i wydziera się na mnie, bo niechce przyjąć towaru, a mu się okazał niepotrzebny. I najczęściej jeszcze jest to z krzykiem powiedziane, że to mój zasrany obowiązek, ale na szczęście tak nie jest i wg prawa jest to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy. Dlatego najlepiej jak nie jesteśmy pewni zakupu, lub czy coś będzie nie pasowało itp. umówić się ze sprzedawcą przed zakupem i wtedy obie strony są zadowolone. Często się też opłaca podejśc do sprzedawcy ze spokojem i prośbą to najczęściej skutkuje. Ja z kolei pod żadnym pozorem nie przyjmuje towarów, którym podbiłem kartę gwarancyjną (mówimy cały czas o towarach wolnych od wad) tu nawet błaganie nie pomoże.
    To taki punkt widzenia ze strony sprzedawcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czapix Zobacz posta
    Niestety ja też nie mogę tego pojąć, dlaczego ludzie kupując coś zdecydowanie, za jakiś czas chcą oddać do sklepu.
    Bo MY LUDZIE dokonujemy zakupów impulsywnie.

Jedni tracą głowę zupełnie inni potrafią dokonać zakupu z nieco większą racjonalnością.

Kiedy mijają żołądkowe fajerwerki zakup ląduje na dnie szuflady albo wraca do sprzedawcy ewentualnie służy do celu w jakim został zakupiony.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Z tym opakowaniem to się koledzy mijacie z prawdą. Reklamowany towar należy dostarczyć zawsze w oryginalnym opakowaniu z dowodem zakupu i wtedy nie robią żadnych problemów
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Polecam lekturę dzisiejszej wyborczej.
    |Canon|

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów