Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 75

Wątek: Zdradziłam Nikona, pokochałam 5D mark II POMOCY

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Nie da się oprzeć wrażeniu iz jest to wysoce podobna sprawa do innego z tego działu posta pod tytułem: 'studiuję na UW fotografię dziennikarską, mam 7D, używałam nikona, a teraz nie wiem jakie szkło sobie dobrać, znam się na wszystkim tylko słoiki canona są tak inne od nikonowych że nie idzie się połapać w nowej systemowej rzeczywistości'
    ale tak czy inaczej zawsze to jakieś pytania i odpowiedzi na nie, więc komuś się przyda może kiedyś...

p.s. to co z tym wypożyczaniem sprzętu dla biednych i niedoświadczonych? aktualne? :]
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Co złego jest w t/z "pogonieniu kota" setny raz pytającemu o to samo?
    Wielkim nieszczęściem jest zanik umiejętności czytania instrukcji, foto-książek, foto-blogów, foto-stron internetowych itp.
    Każdy uważa że wystarczy zadać pytanie na forum i oczekuje prostych odpowiedzi, a prostych odpowiedzi po prostu nie ma.
    Odrobina własnego wysiłku jeszcze nikogo nie zabiła, a da ogromną satysfakcję z osiągniętego celu i poszerzenia wiedzy.
    Dla lenia polecam aparat firmy ......... z funkcją wykrywania wszystkiego co sobie tylko wymyśli i automatycznie ustawi parametry.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

...a koleżanka pytała "tylko" jak ma skonfigurowac 5DMk2 pod siebie
    Dziobolek powiedz mi po jaką cholerę, nabijać posty czy to jakiś fetysz no chyba że ma z 10 lat, nie uwazam aby dorosli ludzie bawili się w takie pierdoły
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Zdrada to poważna sprawa i uzależnia.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    ...a koleżanka pytała "tylko" jak ma skonfigurowac 5DMk2 pod siebie
    No właśnie, nawet jeśli robiła przez lata inną marką, to chociażby menu nie jest identyczne
    i łatwiej się przestawić korzystając z porad doświadczonych userów.
    Miałem podobne dylematy gdy kupiłem 50D, choć wcześniej już długo fociłem Olkiem.

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Dziobolek powiedz mi po jaką cholerę, nabijać posty czy to jakiś fetysz no chyba że ma z 10 lat, nie uwazam aby dorosli ludzie bawili się w takie pierdoły
    No wiesz, że nigdy na to nie wpadłem że to może być swego rodzaju fetysz
    Ja też tego nie rozumiem, ale jest tu grono takich "fetyszystów", którzy uważają,
    że najważniejsza jest ilość postów na liczniku i odpowiedni "tytuł" dla avatarka.
    W takich przypadkach szybciej jestem w stanie zrozumieć 10-latka niż...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

dziobolek - tak myślę sobie "postofilia"
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

@dziobolek
    też przestawiałem się z Olka na canona ale mimo że jestem totalną amatorszczyzną chodzącą to dałem radę - prawdziwi faceci nie czytają instrukcji, ale jakoś się przełamałem i dużo zyskałem. Kobiety mają łatwiej - nie muszą się przełamywać.
    Odnośnie postów nawet jak ktoś ma 785468000 postów to i tak będziesz widział po jego wpisach czym jest ta liczba
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    p.s. powoli się robi OT...
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 10-01-2011 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jeszcze ciut OT
    Mnie jest wszystko jedno czy koleżanka ma ten sprzęt czy nie.
    Jak bedzie chciała udowodnic, to ustawi wszystko na stole i strzeli niedowiarkom fotke
    Tylko po co?
    I tak podziwiam rozwój tego wątku ...
    Gdyby z podobnymi problemami zwrócił sie jakiś chłopak to zostałby zjedzony w trzech wpisach
    Forumowicze!!! powiedzmy wreszcie sobie troche prawdy o nas samych
    Zawiść ludzka w stosunku do "nowicjuszy"i amatorów z troche lepszym sprzętem jest na tym forum boleśnie widoczna.
    Aż dochodzi do polowania na złapaniu takiej osoby na niekonsekwencjach w sprawie posiadanego sprzętu.A jak się uda to czuć wielka ulgę parunastu osób.
    Dla mnie koleżanka może mieć Zenita i pisać że to nanowsza "jedynka"
    Dział jest dla początkujących.
    Osobiście zawsze cieszę sie, ze tacy nowicjusze nabywają dobry sprzet.
    Dlaczego? Bardzo prosta odpowiedz
    Każde nowe body na rynku wtórnym powoduje spadek cen używek.
    Tak,tak,tak zaraz odezwą sie głosy o zaniżaniu poziomu i cen uroczystości ślubnych itd..
    Dobry fotograf obroni się sam swoimi umiejętnościami i nawet nowicjusz obwieszony "jedynkami" i "eLkami"nie bedzie konkurencyjny
    Jeżeli koleżanka wygrała,dostała w spadku to gratuluje
    Jeżeli pisze tylko o swoich marzeniach sprzętowych, to życze Jej by sie szybko spełniły
    Skończmy z tą zawiścią
    Powiem teraz coś co niektórych może znowu...
    Jestem rencistą z dziećmi.Nie moge pracować i rzadko wychodze z domu
    Moje kwartalne dochody są porównywalne z jednym zleceniem ślubnym.
    Posadam EOSa 1D Mark II N (kupionegu na tym forum) i EOSa 50d z gripem.
    O zgrozo!!!,posiadam jeszcze monopod i statyw Manfrotto z głowicami.
    Na szczęście "krucho" u mnie ze szkłami
    Spokojnie.Dzieci moje nie głodowały i dalej mają po dwie nerki
    Posiadam ten sprzęt i g..no mnie obchodzi czy ktoś mi wierzy ,czy nie
    Mam w nosie tę cześć osób u których wzbudziłem zawiść

A na zakończenie mojego wpisu,który jest całkowicie OT zaapeluje
    Łaczy nas hobby jakim jest fotografia.
    Pomagajmy sobie wzajemnie.
    Dzielmy się z amatorami i nowicjuszami posiadaną wiedzą
    Nie dzielmy ludzi (nawet w tym temacie forum)na mądrych profesjonalistów i plebs Skończmy z tą głupią zawiścią.
    Oj można jeszcze ciągnać i ciągnąć ten wpis
    Nie trzeba się go oceniać,ale warto się zastanowić.
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Domyślnie

Dziekuje normalnym za to ze mi pomogli, nadal nie rozumiem podejscia do sprawy innych osob, kilka forumowiczow ladnie to opisalo i niech tak zostanie.

Na ten czas dziekuje za pomoc, napewno skalibruje monitor, napewno zmienie karte grafiki , jestem kobieta i nie zawsze dla mnie wszystko jest do pojecia, mzoe by bylo gdyby byla inna ma natura, ale niestety czasami wole spytac
    Jeszcze raz witam sie jako nowa z kolegami i jesli bede mogla tylko w czyms pomoc to zapraszam , napewno to uczynie
    Do reszty : Pamietajcie ze czlowiek musi sie rozwijac, wazne sa cele w zyciu i nie tylko siedzenie na klopsie i podejrzewanie o historie z kosmosu. Wazne jest tez to co sie chce w zyciu osiagnac, moim celem nie bylo tylko zakladanie postow by wzbudzic zainteresowanie. Z tego powodu , ze uzyskalam juz wszystkie wazne dla mnie odpowiedzi i informacje, po prostu zabieram sie do roboty.
    Piszcie, osadzajcie i tak mnie nie złamiecie bede sie piela do gory i zdobywala doswiadczenie w dziedzinie sprzetu canona !!

Dziobolek i inni Panowie dzieki wielkie !! naprawde duzo mi pomogliscie !!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    krisnrj Jak bedziesz w kielcach to napisz mi prywatna wiadomosc, napewno sie bedziemy mogli spotkac i popstrykac jakies fajne fotki ja zdobede moze przy Tobie jakies doswiadczenie a Ty umocnisz sie w wierze tego sprzetu i moze sam sobie taki sprawisz a moze juz masz to mi pokazesz kilka fajnych magicznych sztuczek

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez reniatka266 ; 10-01-2011 o 16:23 Powód: Automerged Doublepost
    5D mark II (battery pack) + 16-35 L II USM 2.8 , 70-200 2.8 L USM , Speedlite 580 EX II, Canon EOS Rebel T2i + fish eye 8mm 3.5, EFS 18-55 IS , EFS 55-250 mm 5.6 IS. + torba canon, plecak, szelki, walizka i reszta...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

<offtopic>

Cytat Zamieszczone przez reniatka266 Zobacz posta
    jestem kobieta i nie zawsze dla mnie wszystko jest do pojecia
    Jestem kobietą i nie uważam, żeby płeć miała znaczenie w pojmowaniu takich rzeczy... ;-)

</offtopic>
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów