Dla mnie to wygląda jak prowokacjaNo sorry,sprzętu za 50 kafli a pytania hmm(dwie puszki na początek wyglądają jak jakiś spadek)
Co do Fotobrosa to nie tam gdzie Kwant,a raczej od strony Perfektusa (istnieje jeszcze?)
Czy ceny są na prawdę takie ekstra? podaj jakiś przykład, może warto się tam wybrać, z tego co widzę po aukcjach to np Tamrona 17-50 jestem w stanie taniej wyhaczyć na internetowej stronie Eurortv. Aha i czy maja jakiś towar w sklepie czy same aukcje?
pzdr.
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Jesli chodzi o moj podpis,to zrobilam to na wzor innych, np na Twoj wzor bo widze ze sam masz linijke chwalenia. Jesli tak to odebrales, to ja przyjme to jako kolejna zazdrosc. W moim domniemaniu, forum jest po to by sobie pomagac, skoro nawet mam go w spadku, czy z smsa, czy nie wiem....wygralam milion w totka....to kupie sobie jeszcze piec takich i bede dawac innym do nauki bo moze innych nie stac, nie powinienes sie wtracac w moje fundusze- to taka moja dygresjasluszna na pewno.
Jestem tu nowa i zanim sie zalogowalam widzialam jak inni mieli podpisy i znacznie to ulatwialo im rozmowe z forumowiczami, nie podoba ci sie to, albo uwazacie ze jest to prowokacja, prosze, zgloscie to do moderatora, neich usunie post.
Czasami dziadek kupi sobie auto za 100 tys zl i nie wie zupelnie jak sie go odpala, a wystarczy np przycisnac guzik ktory jest zazwyczaj po prawej stroniea nie szukac wejscia na kluczyk jak w maluchu
![]()
Co do Fotobrosa, dzieki temu Panu, ktory ma ten sklep i jest wlascicielem , dobral mi wlasnie taki dobry sprzet, dal dobra cene, jak na moj poziom wiedzy, mial znacznie wiekszy i dlatego chce go pochwalic bo nie wciskal czegos co jest drogie a co mi sie nie przyda. Co do aktualnych cen mozna sie do inego wybrac i ma wszystko na miejscu
Pozdrawiam zazdrosnychJak chcecie sie pochwalic to mi pomozcie, a nie z zawiscia skaczecie po mnie jak po materacu
Proszę o stosowanie się do pkt. 6. regulaminu forum.
Pozdrawiam.
K.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-01-2011 o 15:37
5D mark II (battery pack) + 16-35 L II USM 2.8 , 70-200 2.8 L USM , Speedlite 580 EX II, Canon EOS Rebel T2i + fish eye 8mm 3.5, EFS 18-55 IS , EFS 55-250 mm 5.6 IS. + torba canon, plecak, szelki, walizka i reszta...
oj nie odbieraj tego jako atak, śmieję się tylko trochę i draznię
I faktem jest że czasem linijki chwalenia są przejaskrawione i przesadzone, ale rozumiem, że oryginalnym przeznaczeniem było ułatwienie pomocy - widzisz opisany problem sprawdzasz sprzęt i już wiesz co klient robi nie tak
p.s. jeśli chcesz rozdawać sprzęt to niedługo może będę w ck - chętnie coś wezmę na testy
Mam nadzieje że na miejscu fotobros ma lepsze ceny niż te z aukcji i że można się targować. Szkoda że nie ma w ck jakiejś giełdy foto. Za to jest giełda rolna;]
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Przeczytaj to co wyżej jeszcze kilka razy i wtedy może coś Ci z tego wyjdzie.
To skąd tak mierne pytania w Twoim przypadku? Wcześniej robiłaś nikonem zdjęcia weselne i sesyjki - wtedy monitora nie kalibrowałaś?
blablabla..., Straszne.
Gdybym był na Twoim miejscu przestałbym pisać o zawiści czy zazdrości i zaczytywał się w tematy na forum cb.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To Ty ten sprzęt masz czy nie?
Na początku także wspominasz od razu o zazdrości. Dziwisz się? Ludzie latami zbierają na taki sprzęt, a Ty tutaj wyskakujesz na sprzęt za kilka tysięcy i jeszcze zadajesz pytania typowo laikowe. Jeżeli byś miała ćwierć rozumu , skorzystała byś z szukajki cb.
Jeżeli chcesz brać pieniądze za śluby to niech ludzie zaczną częściej chodzić do kościoła![]()
Ostatnio edytowane przez N00bek ; 10-01-2011 o 11:41 Powód: Automerged Doublepost
Luuudzie, odpuśćcie dziewczynie , niech ma i tone sprzetu, każdemu można. Masz kase kupujesz porsche, nie masz kupujesz malucha. Podpis w stopce jest potrzebny do zobaczenia jakimi zabawkami ktoś zdjęcia robi, do chwalenia, dla wlasnej przyjemniości i pewnie jeszcze z tysiąc powodów by sie znalazło (własciwe sobie wybierz). Ale najeżdżanie na kogoś, że zadaje laickie pytania coż..., jej sprawa, nie chcesz nie odpowiadasz, zmieniła system przecież i nie wie wszystkiego.
Tak pozatym renatka266 witamy na forum.
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
no i zaczeło się...
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
No to i ja nabiję posta: reniatka to facet...
ja nie chcę oczywiście wdawać się w jakikolwiek spór z kimkolwiek (jestem z natury spokojną osobą) i jestem daleki od udawadniania komukolwiek sowich podejrzeń, ale też mi się wydało dziwne, że osoba, która ma jakieś doświadczenie foto - tak się można domyśleć z postów - no załóżmy że "pro" zadaje tego typu pytania po zmianie systemu... tak jak mam w stopce jestem aboslutnym amatorem (aczkolwiek torchę się oritntuję, przynajmniej teoretycznie
), ale jak przesiadłęm się z Fuji S9600 (kompatk) na lustro 9(to co w podpisie), to de facto żadna rewolucja co do fundamentalnych spraw fotograficznych nie nastapiła, czy to w kwetsii ustawień fotografowania, czy też monitora lub programów... ale to tylko i wyłączenie moje przemyślenia na przedmiotowy wątek...
![]()