Witam,
Na wstępie witam wszystkich forumowiczow Canona i bardzo dziękuje za tę markę. Po 5 latach uzytkowania i zabawy nikonem d70s + 50 1.4 AF , 18-55 , tele i SB-800, stałam się posiadaczką tego wszystkiego co jest w moim podpisie...i jest to moja pierwsza zdrada w zyciu i jakże przyjemna
Pierwsza fascynacja tym sprzętem była na zasadzie oswojenia się, w przybliżeniu jak kot do psa...bałam sie go dotykać, nosic itd. Ok. Minęło juz troszke czasu, zrobilam kilka fajnych ujęć ale przeciez to za mało by moc powiedzieć, że w miarę poznałam ten sprzęt. Pytajac zaprzyjaznionych fotografow o pomoc w ustawieniach, w pobieraniu fajnych wtyczek do PSów , spotykalam sie z dziwna zazdroscia ? zawiścią ? oburzeniem ? nie wiem dlaczego...myślałam, że ktoś chętnie pochwali sie swoją wiedzą nawet po to by błysnąć. Dobrze ze ludzie stworzyli fora, dlatego tu jestem.
Bardzo chciałabym się odwdzięczyć za wszelką pomoc w moim temacie.
a oto kilka pytan:
1.Co na wstępie musze pozmieniać w podstawowych ustawieniach puszki 5D mark II ( najpierw chce sie na niej skupic)
2.Jakie programy powinnam uzywac najczesciej by pokazac fajne kolory
( mam lightrooma)
3. Posiadajac monitor LG full HD, chcialabym go skalibrowac ? nie wiem czy powinnam pytac na moim poziomie o to.
4. Jaka najlepsza karta graficzna, licze sie z wymiana 7 letniego kompa (oprocz tego posiadam laptopa niby do grafiki, w razie potrzeby podam parametry)
Bardzo dziękuję juz teraz. Będe miała wobec Was dług wdzięczności![]()