Strona 487 z 608 PierwszyPierwszy ... 387437477485486487488489497537587 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 861 do 4 870 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Bywalec

Domyślnie

Nie zapominajcie o cropie.
    Niektórzy uzywają 17-40 jako standard na cropie nie chcąc inwestować w AF-S bo w perspektywie mają pełną klatkę. Dla nich IS nie byłby złym dodatkiem.

Co do przycisku Direct Print to nie zniknie, to jest typowo Canon-owy mariaż działu foto z drukarkami. Choć oczywiście zgadzam się, że to marnowanie miejsca na obudowie, które można wykorzystać na wiele, wiele sposobów. Nie wiem kto tego używa choćby w 5d2???

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ja mam w 24-105, którego szerokość wystarcza na 98% moich zdjęć. W zasadzie z uwagi na ten IS i 105 na długim dawno temu uznałem że jest to dla mnie dużo lepszy wybór niż 24-70.
    howgh!

w NL jeszcze jest o tyle utrudniona kwestia, ze landszaftow tak srednio sie
    porobi szerokim katem. jak juz jest kawalek pustej przestrzeni, to ma bite 2km dlugosci (jednostajnie monotonne) i ponizej 70-200 jest ciezko cos wyrzezbic. mozna chmurami, ale nie da sie robic fote w fote same chmury tak ze 17-40 u mnie tez sie zrobil trzecim co do czestosci uzywania lensem.

ale jak juz sobie wyjade z NL i zaczna sie normalne krajobrazy, to szerokokatny kociokwik jak najbardziej
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ten obecny 17-40 to chyba w ogóle najbardziej "lubi się" z cropem 1.3. Dalej jest szeroki a słabych krawędzi w kadrze nie ma.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    14-24 to jest zupelnie inny lens i ja mam nadzieje, ze Canon nie wypusci czegos takiego zamiast 17-40. bo szklana kula dla mnie jest o kant *, a maly, lekki 17-40, na ktorym spokojnie moge uzywac filtrow, jest o rzad wielkosci lepszy pod wzgledem funkcjonalnym
    Z tych samych powodów nabyłem N16-35/4, nie Szklaną Kulę i godzę się z przymykaniem. Czasami, w ciemnym lasku prowadzi to do konieczności użycia stabilizacji, tak jak na tym, nie moim zdjęciu: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=781

a mowiac o przycisku Direct Print - dla mnie to jest zmarnowane miejsce na obudowie. albo zmarnowana okazja na dodanie mozliwosci podpiecia tam switcha MLU. jest guzior z lampka, moglby sie fantastycznie sprawdzic jako przelacznik i wskaznik takiej funkcji.

to * nie... Canon can't
    Nic już nie powiem :-)
    Entuzjastyczny Neofita

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

dla mnie Nikkor 16-35 to jest przyklad, ze Nikon nie kuma o co chodzi z seria L f/4 w Canonie. lens, ktory zamiast byc lekki, maly i w miare tani, jest wielki, ciezki a do tego kapke przydrogi jak na oferowana jakosc optyczna. jest ostrzejszy niz 17-40, bo to zadna sztuka, ale szalu tu nie ma. a sprzedaje sie, bo innej alternatywy do Nikona nie ma, zwlaszcza dla ludzi, ktorzy wczesniej uzywali Sigm czy Tamronow 17-35 (i! o zgrozo! chwalili ich jakosc optyczna)

ale jakby 17-40 mkII mial tak wygladac, to dziekuje, poczekam mnie po premierze Nikkora 16-35 znacznie bardziej zaczal sie podobac L 17-40
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ten obecny 17-40 to chyba w ogóle najbardziej "lubi się" z cropem 1.3. Dalej jest szeroki a słabych krawędzi w kadrze nie ma.
    Podobnie jak 16-35 II. Na FF nie do końca byłem zadowolony z "narożników". Po podpięciu do 1.3 zniknął jedyny mankament który czasami mnie drażnił.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

dla mnie Nikkor 16-35 to jest przyklad, ze Nikon nie kuma o co chodzi z seria L f/4 w Canonie. lens, ktory zamiast byc lekki, maly i w miare tani, jest wielki, ciezki a do tego kapke przydrogi jak na oferowana jakosc optyczna. jest ostrzejszy niz 17-40, bo to zadna sztuka, ale szalu tu nie ma. a sprzedaje sie, bo innej alternatywy do Nikona nie ma, zwlaszcza dla ludzi, ktorzy wczesniej uzywali Sigm czy Tamronow 17-35 (i! o zgrozo! chwalili ich jakosc optyczna)

ale jakby 17-40 mkII mial tak wygladac, to dziekuje, poczekam mnie po premierze Nikkora 16-35 znacznie bardziej zaczal sie podobac L 17-40
    Ciężki nie jest, wielki tylko. Szału optycznego nie ma - jest po prostu trochę lepszy od C17-40 i ma stablilizację. Myślę że cena jest adekwatna za obiektyw z 2010 i argument o jakichś systemowych brakach na tej półce można spokojnie pominąć. W drugą stronę - a i owszem - gdyby komuś Szklana Kula była jednak potrzebna, musi ją lekko żałośnie protezować 14L.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    argument o jakichś systemowych brakach na tej półce można spokojnie pominąć. W drugą stronę - a i owszem - gdyby komuś Szklana Kula była jednak potrzebna, musi ją lekko żałośnie protezować 14L.
    Skoro już nawiązujesz do "systemowych braków" i "szklanych kul", to co masz w miejsce 14L i 17L Poza tym nie zrozumiałem twojego określenia "żałośnie protezować 14L" - możesz rozwinąć co przez to rozumiesz

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Skoro już nawiązujesz do "systemowych braków" i "szklanych kul", to co masz w miejsce 14L i 17L Poza tym nie zrozumiałem twojego określenia "żałośnie protezować 14L" - możesz rozwinąć co przez to rozumiesz
    N14-24 przy nawet mocno kibicowskim podejściu trudno określić jako gorszy optycznie od 14L na 14mm. W bonusie masz stałoświetlne 15-24mm - przydaje się. Sprawa jest więc dość prosta w kontekście ceny obu.

17L? Mówisz o TS? Trochę nie ta konkurencja...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.16-9.net/lens_tests/canon...non14l2_a.html
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 06-01-2011 o 14:50 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    N14-24 przy nawet mocno kibicowskim podejściu trudno określić jako gorszy optycznie od 14L na 14mm. W bonusie masz stałoświetlne 15-24mm - przydaje się. Sprawa jest więc dość prosta w kontekście ceny obu.

17L? Mówisz o TS? Trochę nie ta konkurencja...
    14L nie jest lepszy optyczne od N14-24, tylko trochę mniejszy i lżejszy oraz znacznie droższy - jeśli miałeś na myśli jego cenę to masz trochę racji :wink:
    O 17L wspomniałem w kontekście "szklanych kul" i "systemowych braków" :-)

Strona 487 z 608 PierwszyPierwszy ... 387437477485486487488489497537587 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów