Strona 6 z 29 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 287

Wątek: [allxages] dokument, reportaż i okolice

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

18 rusza mnie, podoba mi się
    Poprzednie również.

Przyznam, że zobaczyłam tytuł wątku i sobie pomyślałam "kolejnny co się puszką chwali" imho nie ma to najmniejszego znaczenia ale obroniłeś się fotografiami

BArdzo mi się podoba tego typu fotografia dokumentalno reportażowa, jest to swojego rodzaju świeżość tu an forum i mam nadzieję, że będziesz więcej wrzucał

Nie podoba mi się tylko obróbka pierwszej serii (jakoś chyba ciut zbyt agresywnie momentami, ktoś pisał "halo"? nie wiem, może).

WIĘCEJ!
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    czyli generalnie tez się nie nadajesz na CB :-P
    Dziękuję za komplement

Cytat Zamieszczone przez Paenka
    Przyznam, że zobaczyłam tytuł wątku i sobie pomyślałam "kolejnny co się puszką chwali" imho nie ma to najmniejszego znaczenia ale obroniłeś się fotografiami
    To był tylko zabieg marketingowy, żeby kilku tych co zdjęć dawno nie oglądali, a jedynie wykresy MTF i murki przyciągnąć :-) Nie mam żadnego z aparatów w tytule. Nigdy też nie myślałem o tym, że puszką się chwalić.

Nie podoba mi się tylko obróbka pierwszej serii (jakoś chyba ciut zbyt agresywnie momentami, ktoś pisał "halo"? nie wiem, może).
    Może rzeczywiście. Zwłaszcza po tej ilości PW z prośbą o naukę obróbki...Obiecuję poprawę!

Bardzo mi się podoba tego typu fotografia dokumentalno reportażowa, jest to swojego rodzaju świeżość tu an forum i mam nadzieję, że będziesz więcej wrzucał

WIĘCEJ! [/QUOTE]

Mam nadzieję, że zdąrze coś wrzucić przed weekendem jeszcze

Domyślnie

W nowy rok z mocnym postanowieniem częstych updejtów ;-)

Tym razem nie mam jak wkleić, bo to photocast, ale zapraszam na:

http://www.far-from-breaking.net/pl/...g-in-bobadela/

gdzie można zobaczyć zdjęcia w formie video.

Polecam oglądanie na full screenie, tylko z wyłączonym scalowaniem. Film jest w 720p.
    Swoją drogą, zastanawiam się czy puszczać photocastyna 1080p czy jeszcze dla komputerów to będzie za duży cios...

Mam nadzieję, że sie komuś spodoba :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mi się spodobało

Fajny pomysł i wykonanie. Szkoda że tak krótko.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Fajne. I nawet z jajem
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

dzieki!

co prawda malo komentarzy wiec pewnie tym razem forum nie kupi?em, ale ciesze sie ze i tutaj niektorzy lubia zdjecia ktore nie wychodza z fotoszopa i nie sa perfekcyjne w technice

postaram sie nastepnym razem i reszte zadowolic

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ok. Wreszcie wymyśliłem, czego się tu przyczepić
    Pomysł fajny, choć nie nowy (patrz film Dym), to zawsze na czasie i zawsze ciekawy. Tutaj, brakuje mi trochę zdjęć. Jest ich za mało, w stosunku do opisu jaki zrobiłeś. Wydawało mi się, że zobaczę ich co najmniej 30, że będzie istny time-laps. No i jest, tylko za spokojny.
    Poza tym, lubię takie historie i taką muzyczkę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Nie bronię się, ale dialog lubię więc coś napiszę :-)
    Dym to fajny film, oglądałem lata temu, zapomniałem o nim, ale przedwczoraj pakując płyty wpadła mi i ta w rękę. Ciekawe, pewnie gdzieś tam mnie ten film inspirował, a ja nawet o tym nie wiedziałem już ;-)

Pomijając różne tam gratulacje od różnych osób tu czy tam, to ciekawsze są oczywiście te negatywne komentarze.

Pomijając fakt, że zdjęcia robiłem od połowy całej akcji co mocno ograniczyło możliwości to też tych zdjęć w ogóle dużo nie zrobiłem. To co jest na photocaćie to jakie 80% wszystkich zdjęć. Więc sorry dałem ciała, wolałem surfować niż siedzieć w salonie i obserwować wszystkich cały czas hehe

A tak poważnie to np. miałem zarzut w drugą stronę też. Że materiał za długi, zdjęcia powinny być po 3 sekundy, mniej, więcej zycia, zdjecia bardziej dynamiczne, radosc, a nie trumna, no i taa muzykaaa muląca

Nie wiem, z góry założyłem, że będzie max 15 zdjęć, raczej pokazane od strony życia tej kanapy. Raczej nikomu nie chciałoby sie oglądać 10 minutowego photocasta. Tak samo jak nikt nie ogląda 100 zdjęć ze ślubu poza zboczeńcami i ślubniakami ;-)

Ale samą ideę pojmuję i się z nią zgadzam, z tym że wyszedłby z tego bardziej "projekt", a nie "reportaż". A ja nie jestem zainteresowany taką formą.

PS. Jeżeli to co zrobiłem w ogóle można nazwać reportażem hehe

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

To i ja chętnie dorzuce jeszcze kilka swoich groszy w dyskusję.
    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Dym to fajny film, [...] pewnie gdzieś tam mnie ten film inspirował, a ja nawet o tym nie wiedziałem już
    Ten film zainspirował całą masę ludzi, którzy dzisiaj niekoniecznie zdają sobie z tego sprawę Ale to akurat wzorzec, który z definicji dopuszcza "powielenia". Fotografia, to coś, czego nigdy nie da się wykonać po raz drugi, tak samo. Dlatego, pomimo podobnego pomysłu, jest on jednak zawsze zupełnie inny.

Więc sorry dałem ciała, [...] miałem zarzut w drugą stronę też. Że materiał za długi, zdjęcia powinny być po 3 sekundy, )
    Szkoda, ale jest jaka jest i tez jest ciekawa. Wg mnie takie prezentacje/historie powinny składać sie z wiekszej liczby obrazów. Wtedy rzeczywisćie zdjęcia mogłyby się wyświetlac co 3 sekundy.i

więcej zycia, zdjecia bardziej dynamiczne, radosc, a nie trumna, no i taa muzykaaa muląca
    Tu akurat się nie zgodze zupełnie. Nie widze tu żadnej traumy, ani zmulenia. Pewnie Twoim znajomym dzisiaj trudno przychodzi refleksja, kiedy życie pełne jest atrakcji i sa na etapie łapania go na 100%. Mi się ten refleksyjny klimat podoba, ale on chyba przychodzi z wiekiem, by nie rzec starością

Raczej nikomu nie chciałoby sie oglądać 10 minutowego photocasta. Tak samo jak nikt nie ogląda 100 zdjęć ze ślubu poza zboczeńcami i ślubniakami
    To zdecydowanie fakt. ;-) Ale 30 byłoby w sam raz, jak i w porządnym reportażu ślubnym

Ale samą ideę pojmuję i się z nią zgadzam, z tym że wyszedłby z tego bardziej "projekt", a nie "reportaż". A ja nie jestem zainteresowany taką formą.

PS. Jeżeli to co zrobiłem w ogóle można nazwać reportażem hehe
    Zdecydowanie nie nazwałbym tego reportarzem, nawet w aktualnej formie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kapitalne! Gratuluję i zazdroszczę

Strona 6 z 29 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów