Strona 58 z 90 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    a co w nich niezwykłego? centralne kadry plus obróbka z CS5 i foty popełnione pięknych amerykanów w niu jorku.
    a co jest niezwykłego w matrycy FF?

Widzę, że jeżeli coś nie jest zrobione FF to już jest be... no tak od razu widac przepaść optyczną.
    5D wychwalalny jest za cudowną plastykę i bokeh, ale jak już pokażemy zbliżone zdjęcia robione cropem to zaraz znajdzie się jeden z drugim powiększający pikselki i krytukujący sposób kadrowania. A co z tą plastyką??? jest? nie ma? czy może jest zupełnie nijaka?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zawsze byłem przeciwnikiem automatycznych skrzyni biegów w samochodzie, byłem przeciwnikiem bo... nigdy takiego samochodu nie miałem. Od kiedy jednak mam automat to nie wyobrażam sobie jazdy samochodem z manualną skrzynią. Tu na forum widzę pewne podobieństwa, o przewadze FF piszą ludzie którzy przeszli z cropa i różnicę widzą czy to w obrazku czy w poprawie działania obiektywów czy wreszcie w zakresach ogniskowych takich jakimi powinny być (50mm standard od dawien dawna a nie niby 80mm itp.). A kto próbuje zdeprecjonować to o czym posiadacze FF piszą? W większości ci którzy FF nie mają i mieli. To coś jak ja kiedy mówiłem że automat w samochodzie to zło mimo że auta z automatem nie miałem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mac_27 Zobacz posta
    a co jest niezwykłego w matrycy FF?

Widzę, że jeżeli coś nie jest zrobione FF to już jest be... no tak od razu widac przepaść optyczną.
    5D wychwalalny jest za cudowną plastykę i bokeh, ale jak już pokażemy zbliżone zdjęcia robione cropem to zaraz znajdzie się jeden z drugim powiększający pikselki i krytukujący sposób kadrowania. A co z tą plastyką??? jest? nie ma? czy może jest zupełnie nijaka?
    Ja nie skrytykowałem nikogo. Napisałem, że nie widzę nic niezwykłego w jego zdjęciach i tyle. Swoją drogą to sigma 30 1.4 na 40D tez dawała niezłą plastykę w określonych warunkach a podpieszczona PSem dawała naprawadę dobre efekty do iso 1200 (bo później wszystko "siadało")...

Nic nie ma niezwykłego w matrycy FF, po prostu obiektywy a raczej ich ogniskowa jest stworzona pod obraz FF a nie pod cropa i tyle.
    Tak samo z obiektywami.
    Po co ci 35L jak możesz kupić sigmę 30 1.4 za tańsze pieniądze a różnica w jakości będzie porównywalna i znajdzie się mnóstwo osób co przedstawi ci takie sample, że różnicy ponad 3k nie dostrzeżesz

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z tego co pamietam, to ani 5Dmk2 ani 7D nie masz, to po co powyzszy tekst. Z doswiadczenia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

yyy to do mnie ? a skąd wiesz, że nie mam? Zapraszam do wątku "35L wasze najlepsze zdjęcia" tam w exifie jest napisane co mam.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    yyy to do mnie ? a skąd wiesz, że nie mam? Zapraszam do wątku "35L wasze najlepsze zdjęcia" tam w exifie jest napisane co mam.
    Oczywiscie nie, komentarz wyzej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Twoja uwaga mi sie podoba .
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 22-12-2010 o 17:09 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Do mnie? Pewnie tak. Mam 5D, mam cropa 10D, miałem 50D i mam pół-cropa 1DII. Wiem że to nie 5DII ani 7D ale dyskusja zeszła tu na crop vs. FF. Zresztą RomanS, nie masz w ogóle pełnej klatki czy to 5D czy 5DII więc niewiele masz w kwestii crop vs. FF do powiedzenia.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Do mnie? Pewnie tak. Mam 5D, mam cropa 10D, miałem 50D i mam pół-cropa 1DII. Wiem że to nie 5DII ani 7D ale dyskusja zeszła tu na crop vs. FF. Zresztą RomanS, nie masz w ogóle pełnej klatki czy to 5D czy 5DII więc niewiele masz w kwestii crop vs. FF do powiedzenia.
    Oczywiscie nie mam FF, ale zjecia nim robie i w tym watku sie nie udzielam bo uwazam ze takie porownania raczej nie maja sesu. No ale na Twoje gadanie o samochodach juz kolejny raz z rzedu, niepotrzebnie zareagowalem.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Wam sie nie nudzą dyskusje typu crop vs FF ?Przypominają mi one bezustanne udowadnianie sobie co jest lepsze do grania - PC czy konsole.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Przypominają mi one bezustanne udowadnianie sobie co jest lepsze do grania - PC czy konsole.
    Racja,mi też...bez sensu
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 58 z 90 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów