Niech was tu ktoś rozgoni wkoncu bo to jest bez sensu !idzcie robić zdjęcia i zobaczcie że wystarczy przyłożyć oko do wizjera a przestaje nas interesować czy to ff czy nie, tylko to co jest w kadże i co z tego wyjdzie ...
EOS + L i kupa gratów ...
nic mnie nie trapi, tylko ciekawość mnie tu przygnała, a wątek wciagnął, teoretycznie gdybym chciał sprawdzić co ludzie tu napisali to nie ma innego wyjscia jak kupic oba body 7d i 5dmII pobawic się dwa - trzy miesiące i potem sprzedać, wówczas sam bym zobaczył o czym inni piszą. Tylko, że w takim układzie człowiek zawsze traci pieniadze a zyskuje tylko wiedzę, wole pozostac z kasą w niewiedzy. Nie mozesz mi pomóc bo jak napiszesz: że wiesz, jak słowo honoru, że tak jest, itd, lub pokażesz sample jak już tu pokazano z których nic nie wynikło, a nawet wręcz przeciwnie. Ważne żeby zdrowie było a fotografia powinna nas cieszyć, przynajmniej mnie na razie jeszcze cieszy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja z tej dyskusji dowiedziałem się klika ciekawych rzeczy o których nie widziałem np. że Canon i Sony mają wspólny serwis, nigdy nie musiałem korzystać, więc miałem prawo nie widzieć.
Ostatnio edytowane przez czołgista ; 19-12-2010 o 20:59 Powód: Automerged Doublepost
... też mam dylemat - co wybrać - 5DmkII czy 7D. Wychodzi na to, że trza poczekać na 5DmkIII, który ma mieć niby układ AF z 7D. Tylko kto wtedy kupiłby
1Ds ? To chyba nierealne.
Crop i zoom w jednym stali domku.
Pewnie że nierealne bo sprzedawać musi sie każdy z modeli,wiadomo że bedą to różne słupki sprzedaży no ale jednak...tym bardziej ze firmy licza na to ze ludzie beda kupować 2 rozne modele ktore bedą sie uzupełniać
I tak trzeba mieć 2 body - dla bezpieczeństwa![]()
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
No chyba nie każdy musi bo nie każdy jest pro i nie robi tego zarobkowo,a nawet jak jest to nie każda dziedzina fotografi potrzebuje zapasu w torbie,a jest też wielu którzy mogli by mieć bo tak by wypadało a nie mają i żyją
Jeśli chcesz się przekonać co warte są poszczególne egzemplarze omawianych puszek - zapraszam do siebie - jeśli mieszkasz w pobliżu . Nie musisz brać niczego ze sobą - chyba , że masz może jakiś ulubiony obiektyw . Nie tracisz pieniędzy na zakup body i nie będziesz musiał martwić się jak je sprzedać !.
Swoją drogą nadal uważam ( tę opinię wyrażałem już kiedyś , przy okazjii pierwszych zakupów tych canonów ) , że są to dwa różne aparaty . Dyskusja z ich porównaniem mija się z celem . 7D jest to namiastka 1D mk2/3 - aparat reporterski dla mniej zasobnych w gotówkę . Do wszystkich pozostałych fotek jest 5D mk1/2 - portrety , widoki , architektura . To taki mój ogólny podział zastosowań omawianych canonów . Nie jest to jednak sztywny podział i jeden jako zamiennik drugiego może być przecież używany .
Róbmy dobre fotki i chwalmy się nimi - nie patrząc na to czym zostały zrobione .
Mało umiejętności - dużo zacięcia .