Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: FF czy jasne szkła?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

spójrzcie na to:

http://www.flickr.com/photos/noahste...th/4995718720/

okazuje się, że nie trzeba mieć FF, aby robić IMO naprawdę niesamowite zdjęcia.
    Być może autor nie był świadomy, że pstryka tylko 7D :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Zawodowiec nigdy nie opiera się ja jednym body czy samochodzie jak to napisałeś a ryzyko że obydwa jednocześnie się popsują jest niewielkie.
    Nie wiem jak w Twojej okolicy, ale w mojej zawodowiec nie pozwoli sobie na używkę. Raz że nowe narzędzie sobie wrzuci w koszty, dwa że sprzet nie musi Ci zdechnąć "w trakcie". A jak zdechnie "przed" to komfort pracy be backupu jest raczej taki sobie.
    No i nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie taksówkarz ma jeden samochód, za to pewny. Ale taksówkarz ma ten komfort, że jak ów samochód zdechnie, to nie wyjedzie na drogę i nie zarobi. Ale nikt mu nic nie urwie i nie będzie od tej pory chodził do ginekologa. Ślubniak tego komfortu nie ma.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie ma pewnych samochodów to raz a dwa nie wiedziałem, że gwarancją producent gwarantuje, że sprzęt się nie popsuje w najmniej oczekiwanym momencie. Myślałem, że ma prawo zdechnąć tak samo jak każdy sprzęt używany bo to przecież tylko elektronika i mechanika. No ale skoro twierdzisz, że nowy sprzęt na gwarancji nie ma prawa się zepsuć to zmieniam zdanie i od tej pory kupuje tylko nowe graty z gwarancją.

Początki nałogu

Domyślnie

Nie ma pewnych samochodów to raz
    Masz rację, absolutnie pewnych nie ma. Po co więc przepłacać? Kupujemy marbellę A.D.1983 i walimy do Chin? ja płace za wachę, Ty za lawety.
    gwarancją producent gwarantuje, że sprzęt się nie popsuje w najmniej oczekiwanym momencie. Myślałem, że ma prawo zdechnąć tak samo jak każdy sprzęt używany bo to przecież tylko elektronika i mechanika.
    Tak, ma prawo. Z tym, że im bardziej wyeksploatowana, tym ryzyko zdechnięcia większe. No chyba że mechanika w aparatach jest wolna od praw fizyki i się nie zużywa.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko się zużywa tylko mam dziwne wrażenie, że te nowe konstrukcje tworzone pod nadzorem księgowych to już nie ta jakość co kilka lat temu. Ale to tylko moje wrażenie. Kupiłem nowy 50D, korzystałem z niego przez 3 miesiące. Nic się nie popsuło tak jak i w moich pozostałych puszkach kupionych jako używane. Niczym się nie wyróżniał w stosunku od tych używanych. No ale jak ktoś lubi nowe sprzęty to niech kupuje, ja wolę używane bo tańsze.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mac_27 Zobacz posta
    spójrzcie na to:

http://www.flickr.com/photos/noahste...th/4995718720/

okazuje się, że nie trzeba mieć FF, aby robić IMO naprawdę niesamowite zdjęcia.
    Być może autor nie był świadomy, że pstryka tylko 7D :-)
    Nawet by nie musiało to być 7d. Nawet z 350D + chociażby 85L masz zdjęcia podobne albo i lepsze. Imho liczy się idea i pomysł, a nie korpus

Początki nałogu

Domyślnie

i odpowiednie do tego celu szkło

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przyjrzyjcie się tym zdjęciom z bliska, kitem można lepsze zrobić http://www.flickr.com/photos/noahste...7623743280223/

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jasne szkła nie zastąpią pełnej klatki - pełna klatka nie zastąpi jasnych szkieł .. posiadanie obu nie zagwarantuje genialnych zdjęć.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcinsxx Zobacz posta
    Mam podobny dylemat ale zdecydowałem że zamiast pełnej klatki dokupie sobie 24/1.4
    Słusznie.Zrobiłem podobnie.FF dokupisz sobie w drugiej kolejności :smile:

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów