Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: FF czy jasne szkła?

Mieszany widok

Domyślnie

Witam.
    Muszę kupić aparat w grudniu(alternatywą jest zapłacenie podatku...) i mam do wydania 7500zł.
    I mam dylemat - czy kupić 5dm2 + 50 1.4 (przekraczając budżet) i dłuuuugo nie kupując nic, czy kupić 550D + 50 1.4 + 70-200 2.8 USM bez IS'a, a za pół roku jak wyjdzie 5Dm3 nie wymienić samego body.
    Bo jak oglądam testy, to nie widzę wi
    Do tej pory używałem KM D5D a przez ostatnie pół roku A900 jednak bycie w firmie z bagnetem A i brak możliwości kręcenia video dość mocno mi daje mi się we znaki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demonstenes Zobacz posta
    Witam.
    Muszę kupić aparat w grudniu(alternatywą jest zapłacenie podatku...) i mam do wydania 7500zł.
    I mam dylemat - czy kupić 5dm2 + 50 1.4 (przekraczając budżet) i dłuuuugo nie kupując nic, czy kupić 550D + 50 1.4 + 70-200 2.8 USM bez IS'a, a za pół roku jak wyjdzie 5Dm3 nie wymienić samego body.
    Bo jak oglądam testy, to nie widzę wi
    Do tej pory używałem KM D5D a przez ostatnie pół roku A900 jednak bycie w firmie z bagnetem A i brak możliwości kręcenia video dość mocno mi daje mi się we znaki...
    no ale chcesz kupić i sprzedać? chcesz to dla siebie? jaki zakres fotografii? nic takiego nie piszesz... równie dobrze można zaproponować kupienie wszystkiego, co zmieści się w tej cenie
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    no ale chcesz kupić i sprzedać? chcesz to dla siebie? jaki zakres fotografii? nic takiego nie piszesz... równie dobrze można zaproponować kupienie wszystkiego, co zmieści się w tej cenie
    .
    Chcę kupić dla siebie. Robię głównie portrety, ale także wszystkie inne gatunki fotografii również - reportaż, produkty, sesje studyjne itd.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demonstenes Zobacz posta
    Chcę kupić dla siebie. Robię głównie portrety, ale także wszystkie inne gatunki fotografii również - reportaż, produkty, sesje studyjne itd.
    Czyli robisz wszystko i nic.
    Bo z tego, co piszesz:
    I mam dylemat - czy kupić 5dm2 + 50 1.4 (przekraczając budżet) i dłuuuugo nie kupując nic,
    Na pewno nie będzie to aparat do "wszystkich innych gatunków fotografii"

Gdybym był na Twoim miejscu pozostałbym w tym systemie co jesteś. Sony chyba w jakimś drugim korpusie oferuje kręcenie filmów. Dokup to drugie body do A900 i będziesz szczęśliwy.

Jeśli jednak masz parcie na C, to tutaj podobnie. Przyzwyczajenia najpierw czyli FF - w tym przypadku 5Dmk1 + szkiełka no i 500d + szkiełka od FF lub jakaś jasna stałka. Bedziesz kręcił i robił odpowiednie zdjęcia. Dwa korpusy przydadzą Ci się

Uprawnienia umieszczania postów