Kupcie sobie Nikona i Canona a potem zacznijcie robić zdjęcia zamiast tworzyć jakieś durne wątki![]()
Kupcie sobie Nikona i Canona a potem zacznijcie robić zdjęcia zamiast tworzyć jakieś durne wątki![]()
Od pewnego czasu na CB przoduje wątek o wyprzedaży sprzętu, często całego. Nikt nie podaje przyczyny, ale zapewne chodzi o zmianę systemu. No cóż, Canon niczym pozytywnym nie zaskoczył od dawna. Chyba głównym problemem aparatów jest słaby af (złaszcza tryb servo) i przeładowane matryce. Szukam czegoś, czym mógłym zastąpić wysłużoną 350tkę, ale jak na razie żaden model mnie nie uwiódł (może trochę 7d).
Systemu nie zmieniam, za dużo gratów zgromadziłem.
Entuzjastyczny Neofita
Ostatnio edytowane przez tombas ; 25-11-2010 o 10:14 Powód: Automerged Doublepost
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Ja nie mam przeładowanej matrycy (8mpx), tylko nędzny af.
Może wypowie się ktoś, kto sprzedaje... (ciekaw jestem powodów).
Dlaczego sprzedają??? Jeżeli nie handlują to wymieniają. Przynajmniej tak było u mnie. Swoją 350 sprzedałem i kupiłem 40. 40 sprzedałem by kupić starą 5, a staruszka wymieniłem na Ds-a. A systemu nie zmienie, jest w czym wybierać, i af też sobie radzi.
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Artysto, twórz, nie gadaj!
Johann Wolfgang Goethe
Ja podobnie jak poprzednik - co pewien czas coś sprzedaję bo wymieniam na inne, nowsze. To naturalne i tak będzie zawsze. Taka jest natura fotografii od kuchni...
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Ale mowa jest o wyprzedaży sprzętu często całego a nie pojedynczych elementów zestawu. A może to sprzęt kupiony za dotację idzie na sprzedaż?![]()