Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 177

Wątek: Co się dzieje z Canonowcami?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Osobiście trochę sprzedałem rzeczy Canona,bo wchodzę w szeroki kąt Nikona,który ma lepszy od Canona. Jak to wyjdzie w praktyce-zobaczę.

Ps. AF też ważna rzecz

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Szukam czegoś, czym mógłym zastąpić wysłużoną 350tkę, ale jak na razie żaden model mnie nie uwiódł (może trochę 7d).
    Systemu nie zmieniam, za dużo gratów zgromadziłem.
    A Ty robisz czasem zdjecia, czy tylko porzadnego sprzetu szukasz?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A Ty robisz czasem zdjecia, czy tylko porzadnego sprzetu szukasz?
    dobre:-D
    ale może 350-tką juz sie nie da robić zdjęc (a jeszcze nie tak dawno się dało, wiem bo to jeszcze pamiętam)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Chyba nie tyle chodzi o to, że się nie da, ale o to, że da się łatwiej, przyjemniej. A to ma spore jednak znaczenie.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Szukam czegoś, czym mógłym zastąpić wysłużoną 350tkę, ale jak na razie żaden model mnie nie uwiódł (może trochę 7d).
    Systemu nie zmieniam, za dużo gratów zgromadziłem.
    2 miesiące temu, po 5 latach używania 350-ki, zostałem uwiedziony przez 5dmkII. Nie czuję się przez nią wykorzystany - przeciwnie - raczej ja wykorzystuję ją. Zadowolenie, w każdym razie po mojej stronie - jest duże. Graty też wyrażają wdzięczność. Jedyny kłopot to większa waga i lepsza ergonomia, do której nie mogę się przyzwyczaić ;-). Ale miłość jest ślepa...

A wyprzedaże są chyba naturalne - ktoś dostał porządną dotację, kupił kilogramy sprzętu, pomysł na biznes nie wypalił, albo właśnie wypalił - było trochę zabawy, a teraz zostaje gotówka ze sprzedaży na inny projekt.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Chyba nie tyle chodzi o to, że się nie da, ale o to, że da się łatwiej, przyjemniej. A to ma spore jednak znaczenie.
    dla mnie wazniesze jast to jaką fotkę zrobiłem a nie czym (sprzet to tylko narzedzie, a zdjęcia są w głowie)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Chyba nie tyle chodzi o to, że się nie da, ale o to, że da się łatwiej, przyjemniej.
    No nie wiem czy przesiadka z 350D na np. jedynke bedzie od razu taka przyjemna ;-)
    Klawiszologia, waga, gabaryty itp. nie daja takiej przyjemnosci a najgorsze jak sie okaze, ze zdjecia "gorsze" bedzie robic

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pikczer, robię zdjecia i to sporo (nie wesela, nie na handel). Zajmując się fotografowaniem przez wiele lat, mniej więcej wiem, czego mi trzeba. Ale też potrafię się obejść bez takich rzeczy jak: pomiar punktowy, stabilizacja, ilość strzałów /sek., bez słynnych uszczelnień, bez uchylnego ekramu (mam inny aparat), bez filmów, filtrów i innych hdr-ów.
    To zdanie o wyprzedaży sprzętu to obserwacja, nie ma w niej ukrytej tezy.
    Każdy ma prawo robić ze sprzętem to, uważa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jednego tylko nie rozumiem - jak tak wyprzedają masowo to czemu do licha te Canony wciąż takie drogie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W czym problem? Niech sprzedają, będzie co kupić i moze ceny nieco spadną.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów