Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 177

Wątek: Co się dzieje z Canonowcami?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

pocieszajmy sie tak a zeby miec dobry af na pelnej klatce ponizej 10 000zł to trzeba kupic 1ds 2

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Który kosztuje tyle samo co 5d2 jakoś. Więc jak dla mnie rachunek jest prosty...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    pocieszajmy sie tak a zeby miec dobry af na pelnej klatce ponizej 10 000zł to trzeba kupic 1ds 2
    Możesz kupić D700.

Stosując predykcję, od Canona w 5dmk3 za to 10 000 zł dostaniesz raczej uchylny ekranik i brak mikroregulacji.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

niemniej wiele osob woli kupic nie zajechana puche reporterska, tylko nowke ze sklepu z gwarancja.
    sterowanie lampą z body to tez fajny ficzer w d700.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    MariuszJ

narazie i tak poza moim zasiegiem cenowym. Niemniej gdybym mial zainwestowac ze 12 tys w sprzet (jednorazowo a nie dokladajac) to poszłoby w d700 + stałki,a to co mam poszloby na d300/d90 + zoom
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 12-10-2010 o 10:42 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

A niech wszyscy "zmieniają system na inny". Zostanie masa dobrych szkieł w bardzo atrakcyjnych cenach
    Kocham takie wątki
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Też uważam że 60D było dla wielu znakiem do ucieczki...
    ...Ogólnie Canon jest niestety w niżu i można tylko mieć nadzieję, że gorzej być już nie może i jakiś ruch w górę nastąpi.
    Dla mnie to nie 60D byłby takim znakiem, lecz uszczelnione puszki 7D i 1DIV,
    "padające" w niesprzyjających warunkach atmosferycznych.
    Canon jest niestety w niżu - jakościowym.

Nota Bene, to temat chyba w Hyde Parku być powinien.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja podsumuje wątek w następujący sposób " wszędzie dobrze gdzie nas niema "
    Idealny system jeszcze nie istnieje dlatego coraz więcej fotografów decyduje się na "dwu-systemowość"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Zwykle na forum Canona ludzie pozbywają się Canon'a (zwykle na rzecz Nikona), a na forum Nikona pozbywają się zwykle Nikonów (analogicznie...). Ogólnie nie oczekuj, że ludzie powiedzą Ci: tak, Canon jest gorszy od Nikona na forum Canona i odwrotnie. Śpij spokojnie- czołówka polskich fotografów ślubnych foci raczej Canonami, więc jakoś "wszyscy" się ich nie pozbywają. Poza tym przypatrz się, gdy oglądasz jakieś wydarzenie sportowe kolorom obiektywów: jeśli białe to zapewne Canon.
    nie wiem kogo kolega uwaza za czolowke, ale duza czesc najdrozszych fotografow posiada puchy obu marek.
    ochajtajsie

Domyślnie

Ja tam myślę, że ruch jest w obu kierunkach, właśnie wyprzedałem Nikonowe graty i zakupiłem zabawki od Canona :-D
    pozdr

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Ja podsumuje wątek w następujący sposób " wszędzie dobrze gdzie nas niema "
    Idealny system jeszcze nie istnieje dlatego coraz więcej fotografów decyduje się na "dwu-systemowość"
    Znam działanie zasady "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Ale fajnie jest też wyczuć moment przegięcia pały przez tych, których obdarzyliśmy swoimi pieniędzmi i zaufaniem

Każdemu z nas uda skompletować w Canonie system, który nas usatysfakcjonuje - szkoda tylko, że będą to w większości rzeczy "stare ale jare", w rodzaju starych 50-tek, 5-tek, elek f4, tanich stałek z epoki analoga. I na nic więcej (mówię o sobie) mam nie liczyć? Zawiodłem się nie sprzętem od Canona, tylko tym że znaczę dla tej firmy jako konsument tak niewiele. Że tak trudno być mi teraz jej kibicem.

Dwusystemowość? Fakt, Połerszota S3 się pozbywać nie będę
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów