Pogratuluj raczej sobie. Tylko nie wiem czego...
Zmalał bo może niezbyt dokładnie zresajzowałem cropa - to jednak nie ma żadnego wpływu na parametry o których tu dyskutujemy zatem nie wiem co to ma do rzeczy...
Stracił na ostrości... OMG, padłem
Już ci tłumaczę bo z ACR coś u Ciebie słabo - Twój plik RAW "bez obróbki" to pozostawienie defaultowych ustawień w wywoływarce, czyli sharpnes na ok 25. Mój sampel to RAW bez ingerencji, czyli z zerowym wyostrzaniem.
[/QUOTE]A tak a propos handlowania - rozumiem, że masz inny złoty środek na promocję własnej działalności w sieci ? Lepiej nie kontynuujmy tego wątku, dla Twojego dobra.[/QUOTE]
A jaki ma to związek z tematem naszej dyskusji? Nie martw się, voightlanderami nie handluję
aaa rozumiem - skończyły się argumenty, zaczęło się straszonko?
Uwierz na słowo - nie tylko Ty masz asy w rękawach... żenada Szanowny Panie kolego, żenada.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeśli to TEST mający za zadanie ocenić ostrość i kolorystykę to jak najbardziej raw prosto z puszki jest do pokazania. natomiast jeśli prawi się o świetnej kolorystyce szkła i rewelacyjnej ostrości przedstawiając jako argument kolory i ostrość z PS-a to mam prawo - na podstawie ów rawów - to zweryfikować.
No i po weryfikacji się z tym nie zgadzam co uwzględniłem w swojej wypowiedzi choćby o Canonie 85/1.8.
Można się z tym zgadzać lub nie, jak najbardziej to szanuję - przedstawiłem swój punkt widzenia jak powinien wyglądać test: wyciągajmy wnioski oceniając rawy a nie papkę z photoshopa.