Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: [test] VOIGTLANDER 90mm f/3.5 APO-Lanthar

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W imieniu społeczności CB gratuluję wiedzy na temat wywoływania RAWów z Canona. Dziwnym trafem Twój "oryginał" zmalał i stracił ostrość. Radzę zmienić oprogramowanie.

Pogratuluj raczej sobie. Tylko nie wiem czego...
    Zmalał bo może niezbyt dokładnie zresajzowałem cropa - to jednak nie ma żadnego wpływu na parametry o których tu dyskutujemy zatem nie wiem co to ma do rzeczy...
    Stracił na ostrości... OMG, padłem
    Już ci tłumaczę bo z ACR coś u Ciebie słabo - Twój plik RAW "bez obróbki" to pozostawienie defaultowych ustawień w wywoływarce, czyli sharpnes na ok 25. Mój sampel to RAW bez ingerencji, czyli z zerowym wyostrzaniem.

[/QUOTE]A tak a propos handlowania - rozumiem, że masz inny złoty środek na promocję własnej działalności w sieci ? Lepiej nie kontynuujmy tego wątku, dla Twojego dobra.[/QUOTE]

A jaki ma to związek z tematem naszej dyskusji? Nie martw się, voightlanderami nie handluję
    aaa rozumiem - skończyły się argumenty, zaczęło się straszonko?
    Uwierz na słowo - nie tylko Ty masz asy w rękawach... żenada Szanowny Panie kolego, żenada.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    RAW prosto z puszki, moim zdaniem nie nadaje się do pokazania - zawsze wymaga obróbki. Test powinien pokazać co sprzęt potrafi i jakie efekty dzięki niemu możesz uzyskać.
    jeśli to TEST mający za zadanie ocenić ostrość i kolorystykę to jak najbardziej raw prosto z puszki jest do pokazania. natomiast jeśli prawi się o świetnej kolorystyce szkła i rewelacyjnej ostrości przedstawiając jako argument kolory i ostrość z PS-a to mam prawo - na podstawie ów rawów - to zweryfikować.
    No i po weryfikacji się z tym nie zgadzam co uwzględniłem w swojej wypowiedzi choćby o Canonie 85/1.8.
    Można się z tym zgadzać lub nie, jak najbardziej to szanuję - przedstawiłem swój punkt widzenia jak powinien wyglądać test: wyciągajmy wnioski oceniając rawy a nie papkę z photoshopa.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 29-10-2010 o 22:21 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fajne szkło, ale jak na f/3.5 i fragment cropa z obszaru APS-C to jednak liczyłem na coś lepszego:

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ależ tu emocje.
    Fajnie się czyta.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Zmalał bo może niezbyt dokładnie zresajzowałem cropa - to jednak nie ma żadnego wpływu na parametry o których tu dyskutujemy zatem nie wiem co to ma do rzeczy...
    Stracił na ostrości... OMG, padłem
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ale błagam , nie przy różnicy rzędu kilku pixeli...
    mogę wkleić to jeszcze raz z dokładnym wyciągnięciem cropa co do pixela - nie zobaczysz różnicy ŻADNEJ. Dlatego piszę, że nie ma to żadnego tutaj znaczenia. To po prostu szukanie na siłę haczyka ...
    Dawno się tak nie ubawiłem. Kolega powinien brać wysokie honoraria za opowiadanie dowcipów. :-D

Zamiast robić zdjęcia, muszę częściej odwiedzać forum.
    Tyle zabawy mnie omija.
    Canon 5DII, 30D, EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II Pentax K10D, MZ50, DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC

Uprawnienia umieszczania postów