Strona 157 z 163 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X_ray Zobacz posta
    3. 200/2 od kajsa...
    No powinno być... lżejsze od Nikkora
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Aż nie chcę myśleć ile taki potwór by kosztował.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Aż nie chcę myśleć ile taki potwór by kosztował.
    Na pewno mniej niż N czy C.
    Jeśli to ma być Sony to dobre $3000, jeśli Zeiss - $4000-4500.
    Każda inna cena to obrażanie lojalnych klientów.

Warunek konieczny: f/2 ostre nie jak N czy C, wskazana optymalizacja pod f/2-4 i/lub ostrość w narożnikach.
    Bokeh (opcja Zeiss) musi przynajmniej dorównać Nikkorowi, wskazany lepszy budyń.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jakoś nie wydaje mi sie, aby był tańszy.
    Co nie zmienia faktu, że w/w szkła wcale mnie nie interesują.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    To nie zadne szkla Soniego, czyt. nie produkt inzynierow Sony, zeby nie wspomniec Minolty.

Zeiss produkuje szklarnie na rozne bagnety.
    Ciekawe.

W kazdym razie sony-zeiss to nie jest szkło zeissa jako takiego. Zeiss te szkła projektuje, tak samo jak w przypadku zeissów w nokiach. Szkła produkuje już sony, choć i to nie do końca prawda, ponoć kiedyś podwykonawcą była cosina, teraz nie wiadomo, nie chwalą się. Szkła sony-zeiss widzą fabrykę zeissa tylko wówczs, gdy jakiś prawcownik przyniesie je ze sobą do pracy, tych w laboratorium nie liczę. W każdym razie optycznie lensy są świetne ale mechanicznie mają czasem czkawkę, jak mój były 24-70.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przykręcić to można wiele ale optyka zoptymalizowana pod aps-c ma spory sens - nie targa się niepotrzebnie jakijś ilości szkła które nie jest używane - widziałeś jaki malutki jest ZA16-80? Waga i rozmiar też ma niekiedy znaczenie
    600D | X-M1

Domyślnie

Sony ostro nadrobi pod koniec roku - W USA sprzedawcy handlujący Sonym mają 5% więcej niż handlując... Nikonem. Szczegóły na bythom.com
    Nex pójdzie do przodu w słupkach sprzedaży
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No powinno być... lżejsze od Nikkora
    To akurat nie powinno być trudne

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Na pewno mniej niż N czy C.
    Jeśli to ma być Sony to dobre $3000, jeśli Zeiss - $4000-4500.
    Każda inna cena to obrażanie lojalnych klientów.

Warunek konieczny: f/2 ostre nie jak N czy C, wskazana optymalizacja pod f/2-4 i/lub ostrość w narożnikach.
    Bokeh (opcja Zeiss) musi przynajmniej dorównać Nikkorowi, wskazany lepszy budyń.
    Patrząć na ceny 135/1.8 w odniesieniu do konkurencji wcale nie takie pewne że musiał by być tańszy. :wink:

Cytat Zamieszczone przez Tommygun Zobacz posta
    Ciekawe.

W kazdym razie sony-zeiss to nie jest szkło zeissa jako takiego. Zeiss te szkła projektuje, tak samo jak w przypadku zeissów w nokiach. Szkła produkuje już sony, choć i to nie do końca prawda, ponoć kiedyś podwykonawcą była cosina, teraz nie wiadomo, nie chwalą się. Szkła sony-zeiss widzą fabrykę zeissa tylko wówczs, gdy jakiś prawcownik przyniesie je ze sobą do pracy, tych w laboratorium nie liczę. W każdym razie optycznie lensy są świetne ale mechanicznie mają czasem czkawkę, jak mój były 24-70.
    Hmm mi się wydawało że zeiss kontroluje też produkcję optyki natomiast obudowa to już nie ich ogródek. Dlatego są 2 certyfikaty.

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Przykręcić to można wiele ale optyka zoptymalizowana pod aps-c ma spory sens - nie targa się niepotrzebnie jakijś ilości szkła które nie jest używane - widziałeś jaki malutki jest ZA16-80? Waga i rozmiar też ma niekiedy znaczenie
    Ja wiem czy taki maleńki? Normalny lens nie za mały nie za duży :wink:
    Co do targania, chce się najlepszą dostępną jakość? To się targa i już :]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X_ray Zobacz posta
    Hmm mi się wydawało że zeiss kontroluje też produkcję optyki natomiast obudowa to już nie ich ogródek. Dlatego są 2 certyfikaty.
    No chyba miałem dwa ale na obydwu były japońskie nazwiska, na jednym na pewno, jak zeiss z Niemiec miałby kontrolować optykę w Japonii?MOże jakoś to robią ale w kazdym razie optyka w sony-zeiss jest ok, choć moim zdaniem nie warta aż takiego przepłacania (musiałem kupić aby to stwierdzić), mechanika za taką cenę powinna być na pewno lepsza, w praktyce 24-105/4L za 3 tysiaki to pod względem budowy przy zeissie 24-70 jednak solidniejsza konstrukcja. Sony 24-70 względem 24-70/2.8L nie powinien kosztować więcej niż 500-800 zł, na tyle wyceniam różnice w optyce, widoczne jednak na dużych powiększeniach. Zanim sprzedałem sony, to dużo fociłem canonami i stąd moje wielokrotne bezpośrednie porównania.

Zreszta dzisiejsze ploty prawią, że apple chce kupić soniaka, więc kto wie co będzie

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Zeiss zacznie robić optykę do iPoda?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 157 z 163 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów