Strona 57 z 163 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

ISO 3200 i Zeiss 24-70:
    http://a.img-dpreview.com/gallery/so...s/dsc00173.jpg

Dla mnie wygląda to bardzo źle. A przecież piksele większe niż w A700 i mieli o rok więcej czasu na dopracowanie matrycy.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    ISO 3200 i Zeiss 24-70:
    http://a.img-dpreview.com/gallery/so...s/dsc00173.jpg

Dla mnie wygląda to bardzo źle. A przecież piksele większe niż w A700 i mieli o rok więcej czasu na dopracowanie matrycy.
    Pewnie myśleli ze jak wyskoczą z dużą ilością Mpix to zawojują. Chyba troszkę zapatrzyli się na Canona :P Po takie matrycy powinno się spodziewać dużo lepszego zachowania od APS-C. Szum jak na 40d.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To jest IMO zauważalnie gorzej niż w 50D, a tam przecież piksele jak w kompakcie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Dokładnie. Na wyższych ISO 450D zachowuje się lepiej.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

koment z dpreview - trollowaty ale zabawny

Sony releases 24MP Cell Phone quality camera.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    ISO 3200 i Zeiss 24-70:

Dlaczego wszyscy ciągle patrzą na wysokie ISO? To nie jest fotoreporterskie body do pracy w cięzkich warunkach (chyba, że się mylę?) Będę sie powtarzał - w takim body natywne ISO 200 mnie dziwi. Zdaje się, że presja na N i S w zakresie dogonienia C w szumach była tak duża, że "poświęcono" niskie czułości. Ale żeby to kontynuować w puszce studyjnej? Zdaje się, że firmy muszą się nasłuchać na forach o potrzebie ISO 100 i 50 i może wtedy dadzą takie body. Ja już zaczynam marudzenie
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dlaczego wszyscy ciągle patrzą na wysokie ISO? To nie jest fotoreporterskie body do pracy w cięzkich warunkach (chyba, że się mylę?) Będę sie powtarzał - w takim body natywne ISO 200 mnie dziwi. Zdaje się, że presja na N i S w zakresie dogonienia C w szumach była tak duża, że "poświęcono" niskie czułości. Ale żeby to kontynuować w puszce studyjnej? Zdaje się, że firmy muszą się nasłuchać na forach o potrzebie ISO 100 i 50 i może wtedy dadzą takie body. Ja już zaczynam marudzenie
    Wszystko to prawda ale skoro ono ma być bardziej do studia i do krajobrazu to czemu nie ma iso 50?? A skoro jest matryca która "zaczyna się" od iso 200 to czemu wyższe iso są tak marne?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wszystko to prawda ale skoro ono ma być bardziej do studia i do krajobrazu to czemu nie ma iso 50?? A skoro jest matryca która "zaczyna się" od iso 200 to czemu wyższe iso są tak marne?
    PRzyznam, że jeśli o studio chodzi to nie jestem fachowcem, ale nie bardzo rozumiem po co w studio ISO100/50. W studio ma się przeca panowanie nad światłem. Co innego w plenerze, tu słoneczko może mocno pokrzyżować plany.
    Jakość na ISO 200 w mojej ocenie jest b. dobra. Dla mnie ten aparat jest nieakceptowalny z powodu AF przeniesionego z APS-C - rozkład punktów AF jest totalnie nie użyteczny - praktycznie centralny.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To co było widać na 6400 w 50D to klasa w porównaniu do 3200 w Sony 900. Obie puchy były wprawdzie w fazie przedsprzedażnej lecz nie wiem czy Sony może aż tak poprawić soft 900 aby dojechał do takiego poziomu jak ma choćby beta-50D...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja już zaczynam marudzenie
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=29247775
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 57 z 163 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów