"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To jest właśnie dziwne. Był jakiś Contax co ustawiał ostrość bez względu na obiektyw bo miał ruchomą płaszczyznę filmu. Mało tego jakoś A 900 podobna jest z kształtu do Contaxa. Jakoś tak z pojawieniem się na rynku pierwszej cyfrowej lustrzanki Sony zniknęło z rynku kilka innych firm.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Contax zniknął z rynku na długo przed przejęciem KM przez Sony, w A900 widać wiele z kształtów Dynaxa 9 który był szczytowym osiągnięciem Minolty.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to jest generalnie prawdą o ile zamierza się robić jedynie jpegi... w połączeniu RAW z dobrym wołaczem (niekoniecznie ACR...) A900/850 dają efekty nieodbiegające od tych z D3xDo studia gdzie operujesz na niskich ISO jak najbardziej, ale wyjdź ze studia i zacznij robić na wyższym ISO (powyżej 800) i będzie kaszana...
Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 25-10-2010 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost
600D | X-M1
ja rowniez. zwlaszcza ze do A900, w odroznieniu od FF Canona, mozna zapiac szerokokatny obiektyw, ktory ma nawet ostre rogi (w odroznieniu od: "obleca po domknieciu do f/11").
z drugiej strony: cenowo, wagowo i niestety tez pod wzgledem reputacji - A900 plus worek Zeissow jest dla mnie dosc mocno awykonalne. moze jeszcze gdybym zaczynal od zera, to bym sie mogl zastanowic...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
EDIT: nie no, obejrzalem sobie jeszcze szybko ceny tych Zeissow...
nie no, jednak rogi 17-40 sa i jeszcze dlugo pozostana OK...![]()
"Sony and Zeiss just defined the future lens strategy. All future Zeiss lenses will be Fullframe. There will be no more Zeiss DT lenses"
http://www.sonyalpharumors.com/sr5-a...hin-18-months/
I Sony my wyjsc z FF ?!?
Pozdrawiam!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner