Strona 146 z 163 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja nigdzie ostrosci nie moge znalezc...
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakoś to całe sony mnie nie rusza, nex'y, nie nex'y, przerośnięte kompakty, plastikowe lustra. W sumie jedyny patent warty uwagi, to ta stabilizacja matrycy (zwłaszcza tej 35mm), w połączeniu z jasnymi zeissami czy samjangami może toto dawać ciekawe efekty.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    A ja nigdzie ostrosci nie moge znalezc...
    Bo Sony na minimalnym ustawieniu ostrości w jpg nie przeostrza tak jak Olympusy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Bo Sony na minimalnym ustawieniu ostrości w jpg nie przeostrza tak jak Olympusy.
    Widać to dobrze w teście nex-5 na optycznych. Gdzie sony ustawione na zero daje wyostrzenie podobne do jakiegoś m4/3 z ustawionym wyostrzaniem na minimum. To akurat jest spora zaleta nex w porównaniu do m4/3.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dodajmy, że w Sony wyostrzanie na "0" nie jest minimalne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Nie wydaje mi się aby Olympusy cokolwiek przeostrzały. To co generuje Oly w jpg to jest mistrzostwo, mając taki obrazek wypluty z aparatu spokojnie można olać RAWy.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pozwolę sobie się z tym nie zgodzić.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Jak zamieszczam zdjęcia o podobnej ostrości, zrobione 350d i 17-85, to dostaję komentarze, że nieostre, a jak NEX wypluwa takie zdjęcie, to jest "mistrzostwo świata". Ciekawe...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dlaczego te wszystkie rozmowy zawsze sprowadzają sie do ostrosci? Przecież to akurat ten wspolczynnik ktory mozna najlepiej samemu sobie skorygowac, czy to w aparacie czy w kompie. A takie coś jak rozpietosc tonalna, głębia ostrości, wysokie używalne iso, praktyczny odchylany ekranik do candidów/dzieciaków/filmów? To są naprawdę mocne strony NEX - nikt inny na razie w tej wielkości (Gx i GHx to konwencjonalne rozmiary) nie oferuje aparatu z odchylanym lcd który dla mnie jest niezbedny do kręcenia jakichkolwiek filmów - z poziomu wzroku to sobie mozna zdjęcia strzelać ale filmy wychodzą dziwnie.
    Narzekacie na naleśnik, a to w tej chwili jedyne szerokokatne malutkie szkiełko do bezlusterkowców - co z tego że nie jest najostrzejsze, dla mnie wcale być nie musi żyletą, najbardziej dla mnie uzyteczne jest w nim wlasnie szerokie spojrzenie, a po domknieciu do przesłony krajobrazowej jest z tego co widziałem na samplach w zupełności zaspokaja moje potrzeby. Jeszcze zeby ten nex miał taką normalną wyskakujacą lampke jak e-pl1, albo chociaż zwykłe minoltowskie sanki to bym wogóle nie miał wątów... a tak to pewnie skończe z olkiem w torbie ...chociaż do ostatniej chwili bedę toczył wewnętrzną walkę e-pl1 vs nex...
    600D | X-M1

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie za bardzo rozumiem co to ma do rzeczy.

Chcesz z g...a zrobic zylete? Znasz takie pojecie: "garbage IN => garbage OUT"?

A moze zbyt sie przyzwyczailem do niewyostrzonego RAW'a z M9, dlatego nie powinienem zabierac glosu...
    Zreszta jak otwieram RAW z u43 (szkla Panasonica) - to takie cos widze np. jak staram sie zrobic efekt artystyczny, czyt. swiadome i specjalne poruszenie.
    Pozdrawiam!

Strona 146 z 163 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów