Strona 58 z 73 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cheeroki Zobacz posta
    Pracuję na 40d to wg mnie optimum, 50tka i 7mka mają napchane pikseli a matryca zdaje się niezmieniona...
    To gdzie je napchali, pod klapkę baterii?

5D mk II kusi rozdzielczością, pięknym bokehem, małymi szumami przy wysokim iso, rozpiętością i gęstością tonalną, lepszym wykorzystaniem 70-200 2.8 i to w zasadzie tyle albo raczej aż tyle. Bo te parametry nadzwyczaj ułatwiają pracę...
    Rozdzielczość - w przypadku body to głównie funkcja tego "napchania", które wcześniej skrytykowałeś. Piękny bokeh to też raczej nie tu się tworzy. Co do ułatwiających (i to bardzo) parametrów - no cóż, to właśnie jest ten Dzień Hutnika - jeżeli czymś kusi, to filmami. Podczas gdy Boże Narodzenie masz w tej samej cenie w sklepie obok.

40d i 17-55IS jest z pewnej perspektywy lokalnym ekstremum jakościowym Canona, więc nie dziwię się Twoim dylematom.

Przyrzekam już nie bić piany
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna Awatar Cheeroki

Domyślnie

Sprzęt na cropa zmienił właściciela a ja już jestem posiadaczem świeżutkich 5DmkII i 24-70.
    Odnośnie samego 24-70 chciałbym pogadać z jakimś użytkownikiem bo mam wątpliwości a i osobnego tematu dla 24-70 znaleźć nie mogę. Kto pomoże?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kto pomoże?
    Pomoże w czym?
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja moge ale wlasni - w czym? :-)

Domyślnie

Czy np pierścień zooma pomimo tego że chodzi ciężko to w zakresie 24-28 chodzi jeszcze ciężej? w tej klasie szkła chyba nie powinno coś takiego mieć miejsca...
    Czy to ustąpi i obiektyw zacznie z czasem chodzić lżej...
    Czemu ruchom tubusa towarzyszy szum chyba uszczelnienia? ustąpi nie ustąpi? bo póki co to na filmie strasznie to zbiera...
    Na co warto zwrócić uwagę w tym szkle po zakupie w senie co przetestować by mieć święty spokój że wszystko jest ok itd itd

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cheeroki - naprawdę nie masz większych problemów ? Przeszkadza ci to w robieniu zdjęć ? :P

I tak - u mnie również chodzi ciężej przy szerokim końcu, na początku było to wyraźne, teraz jest wyczuwalne. Też podejrzewam, że chodzi o uszczelkę (na samym początku zdarzało jej się nawet zapiszczeć, przy szybkiej zmianie ogniskowej), z wiekiem i przejechanymi metrami chodzi coraz równiej
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

nie przeszkadza mi w robieniu zdjęć ale szkło jest importowane i chce mieć pewność że jest ok. Przesiadłem się z 17-55 is który był miód malina chodził lekko i fakt nie miał uszczelki
    A filmy bym pokręcił bo robiąc krótkie zajawki z dźwiękiem mogę na tym zarobić pod warunkiem że nie będzie nic szurało podczas nagrywania prostej rzeczy bez zewnętrznego mikrofonu

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

U mnie wszystko chodzi na podobnym poziomie ale moze dlatego, ze wczesniej nie zwracalem na to uwagi a teraz, to moglo sie juz wyrobic ;-)

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Jak chcesz coś na poważnie nagrywać, to zew. mikrofon to podstawa z podstaw :P
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

celowo użyłem określenia zajawki i prosta rzecz bo nie ma być to poważne. A jedynie ciekawsze niż z podstawowej kamery bez regulacji chociażby GO. Mam nadzieję że się wyrobi i nie będzie problemu. dotychczas używałem eLek nie wysuwających się (17-40,70-200) i może stąd moje zdziwienie w pracy tego szkła.
    Polecacie zrobić jakieś konkretne testy AF? lub którymś z konkretnych punktów AF? czy nie ma to sensu bo szkło na pewno nie ma wad

Strona 58 z 73 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów