Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Licznik zdjec.

Coś już napisał

Domyślnie

I dla tego jak ja coś kupuję, to prosze o przyniesienie z magazynu i otwarcie przy mnie. Z resztą sam kiedyś byłem świadkiem jak w jednym z dużych sklepów rtv/agd sprzedawca podczas ukłądania w gablocie upuscił na posadzke jakiegos kompakta.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja mam jedną zasade która kieruje się kupujac wiekszośc rzeczy,a mianowicie nie kupuje z wystawy,zawsze proszę o nową nie otwieraną sztuke ....
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Boshe, fakt, że plik ma nr jakiśtam nie znaczy, że aparat ma tyle zdjęć wypstrykanych...
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Boshe, fakt, że plik ma nr jakiśtam nie znaczy, że aparat ma tyle zdjęć wypstrykanych...
    ... może mieć zawsze więcej albo mniej

Nie zmienia to faktu, że w drodze z fabryki do rąk kolegi kazbegi sprzęt był "macany".
    A tak na serio może firma wysyłkowa w której aparat był zamawiany tak bezwzględnie dba o klienta, że przed wysyłką sprawdza sprzęt czy należycie funkcjonuje.

Kazbegi- nawet jak wymienisz aparat na nowy nie daje Ci to gwarancji, że posłuży dłużej od tego, który wskazuje 3... ;-)
    EOS

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ja mam jedną zasade która kieruje się kupujac wiekszośc rzeczy,a mianowicie nie kupuje z wystawy,zawsze proszę o nową nie otwieraną sztuke ....
    czyli idziesz do sklepu i kupujesz nieprzetestowany obiektyw rozumiem?
    bo jezeli bierzesz z magazynu, potestujesz, stwierdzisz ze jednak nie, to sklep juz ma dwa obiektywy na wystawe.
    a jezeli tak nie robisz, to rownie dobrze mozesz kupowac w ciemno z internetu, taniej

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Moje zdanie jest takie że raczej było już trochę pstrykane. Jako nowy powinien mieć licznik od 0001. W moim tak przynajmniej było.
    I na pewno stan licznika nie zależy od włożonej pierwotnie pustej karty. No chyba że zacząłbyś z już zapełnioną to być może szło by dalej.
    małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ja jeszcze zapomniałem dodać, że jak kupiłem nowy w sklepie to numeracja zaczynała mi się od początku, tzn. 1 wiec w sumie obaw nie miałem
    oznacza to tylko tyle, że ktoś zdążył zresetować numerację przed twoim przyjściem (np. opcją w menu).

i raczej tak było, bo IMHO fabrycznie nowa migawka musi mieć już kilka cykli na liczniku choćby dla testu QC. tak samo, jak nie da się kupić samochodu ze stanem licznika 0,00 km.

bardziej prawidłowym byłoby zastanawianie się, czy przy pierwszym włączeniu aparat zapytał się o datę i godzinę

bo - jeżeli był nówką z fabryki - to nikt nie miał prawa tego ustawić (choćby błędnie).
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    [...]aparat przejmuje numerację z karty (gdy jest wyższa). wsadzę ci moją kartę i po jednym zdjęciu będziesz miał np. 90 tys. na liczniku ;-)[...]
    Prawdopodobnie jakiś niezdecydowany klient przyszedł z własną, używaną kartą, by w domu na spokojnie pooglądać sample przed zakupem.
    Mogłoby być też tak, że sklep posiada jakąś "dyżurną" kartę demo.

Wątpię by miał faktycznie natrzaskane 3tys.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Prawdopodobnie jakiś niezdecydowany klient przyszedł z własną, używaną kartą, by w domu na spokojnie pooglądać sample przed zakupem. Mogłoby być też tak, że sklep posiada jakąś "dyżurną" kartę demo.
    dokładnie.

sam tak robię, jak się nudzę w jakimś centrum handlowym. :wink:
    idę się pobawić jakimś sprzętem, choć generalnie raczej staram się być miły i formatować moją "dyżurną kartę demo" na kompie tak, żeby właśnie straciła numerację.

nawiasem mówiąc naciąłem się tylko oczywiście przy ostatniej zabawie z 60D, gdyż moja "dyżurna" jest oczywiście CF, a już nie chciało mi się lecieć do samochodu wyrywać SDka z nawigacji czy radia... :-(

nie dowiemy się, póki kolega kazbegi nie odpali eosinfo...
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

A ja jednak sądzę, że mógl mieć tyle. Jak kupowałem 1000D w Saturnie, to mimo, że sprzęt nie był na wystawie, to po sprawdzeniu stanu licznika wyszło, jak dobrze pamiętam, jakieś 1200 cyknięć.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów