I dla tego jak ja coś kupuję, to prosze o przyniesienie z magazynu i otwarcie przy mnie. Z resztą sam kiedyś byłem świadkiem jak w jednym z dużych sklepów rtv/agd sprzedawca podczas ukłądania w gablocie upuscił na posadzke jakiegos kompakta.
I dla tego jak ja coś kupuję, to prosze o przyniesienie z magazynu i otwarcie przy mnie. Z resztą sam kiedyś byłem świadkiem jak w jednym z dużych sklepów rtv/agd sprzedawca podczas ukłądania w gablocie upuscił na posadzke jakiegos kompakta.
EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3
Ja mam jedną zasade która kieruje się kupujac wiekszośc rzeczy,a mianowicie nie kupuje z wystawy,zawsze proszę o nową nie otwieraną sztuke ....
EOS + L i kupa gratów ...
Boshe, fakt, że plik ma nr jakiśtam nie znaczy, że aparat ma tyle zdjęć wypstrykanych...
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
... może mieć zawsze więcej albo mniej
Nie zmienia to faktu, że w drodze z fabryki do rąk kolegi kazbegi sprzęt był "macany".
A tak na serio może firma wysyłkowa w której aparat był zamawiany tak bezwzględnie dba o klienta, że przed wysyłką sprawdza sprzęt czy należycie funkcjonuje.
Kazbegi- nawet jak wymienisz aparat na nowy nie daje Ci to gwarancji, że posłuży dłużej od tego, który wskazuje 3... ;-)
EOS
Moje zdanie jest takie że raczej było już trochę pstrykane. Jako nowy powinien mieć licznik od 0001. W moim tak przynajmniej było.
I na pewno stan licznika nie zależy od włożonej pierwotnie pustej karty. No chyba że zacząłbyś z już zapełnioną to być może szło by dalej.
małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty
oznacza to tylko tyle, że ktoś zdążył zresetować numerację przed twoim przyjściem (np. opcją w menu).
i raczej tak było, bo IMHO fabrycznie nowa migawka musi mieć już kilka cykli na liczniku choćby dla testu QC. tak samo, jak nie da się kupić samochodu ze stanem licznika 0,00 km.
bardziej prawidłowym byłoby zastanawianie się, czy przy pierwszym włączeniu aparat zapytał się o datę i godzinę
bo - jeżeli był nówką z fabryki - to nikt nie miał prawa tego ustawić (choćby błędnie).
pozdro.,
m.
sam tak robię, jak się nudzę w jakimś centrum handlowym. :wink:
idę się pobawić jakimś sprzętem, choć generalnie raczej staram się być miły i formatować moją "dyżurną kartę demo" na kompie tak, żeby właśnie straciła numerację.
nawiasem mówiąc naciąłem się tylko oczywiście przy ostatniej zabawie z 60D, gdyż moja "dyżurna" jest oczywiście CF, a już nie chciało mi się lecieć do samochodu wyrywać SDka z nawigacji czy radia... :-(
nie dowiemy się, póki kolega kazbegi nie odpali eosinfo...
pozdro.,
m.