Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Licznik zdjec.

Mieszany widok

Domyślnie Licznik zdjec.

Witam zakupiłem ostatnio 550D niby nowiutki. Dopiero po zrobieniu kilku zdjęć zobaczyłem na liczniku 100-3208. I tak się zastanawiam czy licznik nie powinien iść od 100-1??

Proszę o wytłumaczenie tego, bo bije się w głowę i nie mogę nic wydumać...

Pozdrawiam
    FilipT

Domyślnie

Jeśli aparat nie był używany numeracja powinna zaczynać się od _0001.
    W Twoim przypadku albo włożyłeś kartę na której były już fotki i numeracja ciągnie się dalej lub ktoś przed Tobą korzystał z aparatu.
    EOS

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Niekoniecznie, fabrycznie nowe aparaty nie mają zwykle numeracji od 0001
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja się spotkałem z opinią, że nowy aparat może już mieć kilka do kilkuset cyknięć...,a ale swoją droga dziwną numerację podajesz bo mój 550 podaje numerację wg wzoru IMG_0001, IMG_0002, IMG_....
    tak czy owak nawet jeśli cyknięto ok. 3000 zdjęć to może to i nie fair, ale chyba większego wpływu na użytkowanie nie będzie miało

Coś już napisał

Domyślnie

Pewnie kolego masz rację, ale przyznasz chyba, że kupienie nowego aparatu z przebiegiem 3000 zdjęć to lekka przesada i moze u nie jednego człowieka doprowadzić do lekkiej złości Ja osobiście bym się z deczka w k...... :-D
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez valdoo Zobacz posta
    Pewnie kolego masz rację, ale przyznasz chyba, że kupienie nowego aparatu z przebiegiem 3000 zdjęć to lekka przesada i moze u nie jednego człowieka doprowadzić do lekkiej złości Ja osobiście bym się z deczka w k...... :-D
    o 3000 zdjec? przeciez to jeden dzien pstrykania

Coś już napisał

Domyślnie

Może i tak, nie zmienia to faktu, że jak by kolega chciał kupić przechodzony sprzęt, to by poszukał używanego i nie był zdziwiony przebiegiem. Jestem z tych ludzi, którzy na kupno sprzętu oszczędzają pieniądze i kupując coś nowego wymagam, aby było nie używane.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No, ale jak idziesz do sklepu to zanim kupisz chcesz kilka razy sobie nacisnąć spust migawki tak? No to przyjdzie tak 10 osób i masz licznik nabity. Nie wiem o co Wam chodzi. Normalne.

Pomijam kwestie, że w tym przypadku to pewnie włożenie używanej karty CF zrobiło "problem".

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No, ale jak idziesz do sklepu to zanim kupisz chcesz kilka razy sobie nacisnąć spust migawki tak? No to przyjdzie tak 10 osób i masz licznik nabity. Nie wiem o co Wam chodzi. Normalne.
    ale wtedy powinna być informacja, że sprzęt jest powystawowy i powinien kosztować mniej niż nówka z prosto z pudełka
    CMEHA - reszta to upgrade

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zgadzam się ,że można się wku... ale też nie wiemy do końca jak to jest z tym licznikiem, czy to jest wynik cykania w sklepie czy tez jakichś innych uwarunkowań technologicznych. kiedyś sprzedawca w pewnym sklepie mówił mi, że czasami tak jest, że puszka z fabryki ma jakichś przebieg, ale oczywiście to była tylko opinia sprzedawcy, a wiemy jak to jest z takimi opiniami w praktyce

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów