Strona 35 z 37 PierwszyPierwszy ... 253334353637 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Domyślnie

Jak czytam w tym watku takie pieroly, ze AF w 7D jest lepszy, bo ktos ma mniej poruszonych zdjec niz mial przy 400d, to od pukania sie w glowe mam juz dolki.

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

w 7D AF moim zdaniem jest naprawdę rewelacyjny !!

(dzisiaj stałem sie szczęśliwym posiadaczem "7")

...że mniej poruszone to źle powiedziane, zdjęcia są po prostu OSTRE i TRAFIONE W PUNKT W KTÓRY CELOWALIŚMY, czego niestety wcześniej przy 50D nie mogłem powiedzieć..
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bernard78 Zobacz posta
    ...że mniej poruszone to źle powiedziane, zdjęcia są po prostu OSTRE i TRAFIONE W PUNKT W KTÓRY CELOWALIŚMY, czego niestety wcześniej przy 50D nie mogłem powiedzieć..
    no coś Ty? przecież wszyscy wiedzą że siódemką nie daje się robić zdjęć, okropnie szumi a ten AF.... może masz walnięty egzemplarz?

witam w klubie posiadaczy siódemki :-D

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wic Zobacz posta
    no coś Ty? przecież wszyscy wiedzą że siódemką nie daje się robić zdjęć, okropnie szumi a ten AF.... może masz walnięty egzemplarz?
    AF jest dobry tylko szumy są tak wielkie że i tak g... widać na zdjęciu. Poza tym zakres tonalny jest tak mały że i tak wszystko jest albo niedoświetlone albo prześwietlone Poza tym gęstość matrycy powoduje to, że żeby zrobić nieporuszone zdjęcie to nie wystarczy stara zasada czas do ogniskowej - teraz trzeba ten czas wydłużać czterokrotnie i to a najnowszej generacji stabilizacją bo bez stabilizacji to czas naświetlania nie może być dłuższy jak 1/1000 przy ogniskowej 50mm.
    Może założymy jakieś Stowarzyszenie Oszukanych Przez Canona 7D? Pojedziemy do Japonii pod siedzibę Canona i będziemy pikietować do czasu gdy wymienią nam aparaty i obiektywy na Nikona
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    AF jest dobry tylko szumy są tak wielkie że i tak g... widać na zdjęciu. Poza tym zakres tonalny jest tak mały że i tak wszystko jest albo niedoświetlone albo prześwietlone Poza tym gęstość matrycy powoduje to, że żeby zrobić nieporuszone zdjęcie to nie wystarczy stara zasada czas do ogniskowej - teraz trzeba ten czas wydłużać czterokrotnie i to a najnowszej generacji stabilizacją bo bez stabilizacji to czas naświetlania nie może być dłuższy jak 1/1000 przy ogniskowej 50mm.
    Zapomniałeś dodać o migawce na 150 000 zdjęć. 100 000 na linijki, cegiełki i książki. Oraz 50 000 aby następny nabywca nie miał pretensji, że aparat niby zajechany. Co do reszty masz 100% rację.

ps: kiedy wchodzi 7D mk II ? Bo wreszcie chciałbym usłyszeć, że jednak ktoś docenił obecną 7D-emke.
    fotografia
    akwarystyka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bernard78 Zobacz posta
    w 7D AF moim zdaniem jest naprawdę rewelacyjny !!

(dzisiaj stałem sie szczęśliwym posiadaczem "7")

Nie przecze temu, ze AF siodemki jest fajny, chodzilo mi o zawdzieczanie mu nieporuszonych zdjec

Osobiscie nie zauwazylem jakis kolosalnych roznic w predkosci AF czy tez jego celnosci, bo rownie dobrze pracuje mi sie z 20D jak i z 7D. Moze po prostu nauczylem sie jak nimi robic zdjecia, albo od poczatku mam dobre szkla, bo nietrafionych to mam moze jedno, dwa zdjecia na kilkaset a to i tak przez nieuwage (zazwyczaj czasy), a robie glownie zdjecia dzieciom, wiec obiekty bardzo ruchome. Przy 7-ce jedynie 70-200 nie jest juz zawsze tak super ostry (miewam subtelne rozmycie), ale to musze sprawdzic czy kwestia zgrania z puszka czy jednak czasow.

Racja dla tych, ktorzy pisza o tym, ze matryce bardziej upakowane tak jak w 7-ce sa bardziej czule (ostrosc) na czasy ekspozycji, faktycznie tak jest gdy porownuje sie zdjecia na 100%, siodemka jest bardziej wymagajaca zarowno od czasow jak i rozdzielczosci samych obiektywow.
    20D, 7D, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, 50/1.8(I)

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Korzystam z 7D w różnych warunkach, puki co AF, uszczelnienia i ISO zdają egzamin i dają spokojnie radę. Jak ktoś jest maniakiem tabelek i szumofobem to nikt nie dogodzi. Może mam super trafioną puszkę, ale jest na prawdę lepiej niż w moim poprzednim C30D.

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mstef Zobacz posta
    Jak czytam w tym watku takie pieroly, ze AF w 7D jest lepszy, bo ktos ma mniej poruszonych zdjec niz mial przy 400d, to od pukania sie w glowe mam juz dolki.
    nie rozumiem??

to chyba do mnie, bo to ja tak napisalem...
    myslisz ze pisze na forum brednie?? jak by tak bylo to bym sie nie wypowiadał, ale wg mnie tak wlasnie jest (af jest lepszy w 7d niz w 400d)

... uwazaj wiec i sie nie pukaj bo dołki faktycznie sie pojawia
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ale co ma wspólnego, poruszenie zdjęcia z autofokusem?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Ale co ma wspólnego, poruszenie zdjęcia z autofokusem?
    Jak ci AF nie trafia to po chwili z nerwów zaczynają się trząść ręce, więc o poruszenie łatwiej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 35 z 37 PierwszyPierwszy ... 253334353637 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów