Strona 36 z 37 PierwszyPierwszy ... 2634353637 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Dopiero zaczyna Awatar Jeronimo
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

no comment.... ręce opadają. Najwyraźniej w każdym systemie, w każdym segmencie jest grupa osób która zamiast robić zdjęcia woli pisać pierdoły na forum.

Pod tym poniżej sie podpisuję obiema rękoma
    Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    Korzystam z 7D w różnych warunkach, puki co AF, uszczelnienia i ISO zdają egzamin i dają spokojnie radę. Jak ktoś jest maniakiem tabelek i szumofobem to nikt nie dogodzi.
    pozdrawiam
    Onanizm sprzętowy jest powodem niemocy twórczej...

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    no comment.... ręce opadają. Najwyraźniej w każdym systemie, w każdym segmencie jest grupa osób która zamiast robić zdjęcia woli pisać pierdoły na forum.
    gdyby takich grup nie było to kto by cokolwiek pisał??
    forum nie miało by sensu istnienia
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Dopiero zaczyna Awatar Jeronimo
    Miasto
    wielkopolska

Smile

no dobra :P ale jeszcze nie znalazłem forum gdzie pisaliby pozytywnie o czymś... wszystko jest be
    Onanizm sprzętowy jest powodem niemocy twórczej...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    no dobra :P ale jeszcze nie znalazłem forum gdzie pisaliby pozytywnie o czymś... wszystko jest be
    Defetysta

Zajrzyj na forum Rubika (wymaga rejestracji!), jest tylko pozytywnie ;-)

A jeśli chodzi o 7D, szczególnie AF, to dla mnie jest to sprzęcior kompletny (choć sportu nie robię).
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

AF jest rzeczywiście dobry, ale jest coś czego raczej nie było w tak dużej skali w starszych modelach. Mianowicie zmiana punktu ostrzenia wraz ze wzrostem odległości. Nie wiem czy serwis Canona już sobie z tym radzi, bo szkła nie wysyłałem jeszcze do kalibracji, ale już spotkałem się z podobnymi dolegliwościami także w przypadku 50D.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    AF jest rzeczywiście dobry, ale jest coś czego raczej nie było w tak dużej skali w starszych modelach. Mianowicie zmiana punktu ostrzenia wraz ze wzrostem odległości. Nie wiem czy serwis Canona już sobie z tym radzi, bo szkła nie wysyłałem jeszcze do kalibracji, ale już spotkałem się z podobnymi dolegliwościami także w przypadku 50D.
    NIe jestem pewien czy rozumiem Twój problem, możesz opisać to dokładniej?

Czy bawiłeś się microreg? Wiesz, że to w body działa dla jednej zdefiniowane odległości ostrzenia?
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

tez mam wrażenie że AF czasem świruje. Mam nadzieje że to nie opisywane w tym wątku dolegliwości siódemki Mikroegulacja czasem nie pomaga bo w jeden dzień np. 135L śmiga na "0" a w inny musiała być korekta ... odległośc tez ma znaczenie.
    Jako ze jestem świeżym przesiadkowiczem z innego systemu to biorę poprawkę na to, że jeszcze nie poznałem dokładnie systemu i puszki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    NIe jestem pewien czy rozumiem Twój problem, możesz opisać to dokładniej?

Czy bawiłeś się microreg? Wiesz, że to w body działa dla jednej zdefiniowane odległości ostrzenia?
    Kalibruję obiektyw i powiedzmy w zakresie 3-10m przy 200mm działa, a przy większej odległości trzeba dać na mikrokalibracji +3 +5 lub inne wartości do tego co ustawiłem wcześniej. Po prostu różnie trafia w różnych odległościach i trzeba ciągle zmieniać te ustawienia, co przy np. fotografowaniu piłki nożnej jest bardzo uciążliwe. I się zastanawiam czy rzeczywiście Canon sobie z tym radzi, w serwisie mówią że niby tak..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez goran Zobacz posta
    tez mam wrażenie że AF czasem świruje. Mam nadzieje że to nie opisywane w tym wątku dolegliwości siódemki Mikroegulacja czasem nie pomaga bo w jeden dzień np. 135L śmiga na "0" a w inny musiała być korekta ... odległośc tez ma znaczenie.
    Jako ze jestem świeżym przesiadkowiczem z innego systemu to biorę poprawkę na to, że jeszcze nie poznałem dokładnie systemu i puszki.
    To jest normalne, że w różnym świetle działa różnie, po to jest właśnie mikroregulacją, ale dziwne jest to, że inaczej trafia z różnych odległości, bo tego już nie da się samemu skalibrować.
    Ostatnio edytowane przez myslidar ; 20-10-2010 o 16:18 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    To jest normalne, że w różnym świetle działa różnie, po to jest właśnie mikroregulacją, ale dziwne jest to, że inaczej trafia z różnych odległości, bo tego już nie da się samemu skalibrować.

to juz jest chyba ogolna wada luster, czasami winny jest obiektyw, czasami aparat, jeszcze jak dojdzie do tego rozne ostrzenie przy roznych ogniskowych to juz mozna zwariowac :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

sebcio80 problem w tym, że w starych body tego nie było - piszę w tej chwili o odległości. Przynajmniej nie w takim stopniu. Pamiętam jak sobie skalibrowałem Sigmę 70-200 do 350D to trafiała pięknie z każdej odległości, a potem do 7D to nawet serwis nie dał rady jej skalibrować. To samo mam teraz z C70-200 i 7D, chociaż nie jest tak tragicznie jak przy Sigmie.

Strona 36 z 37 PierwszyPierwszy ... 2634353637 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów