Mam taki problem, po eksporcie z lightrooma zdjęcia są bardziej kontrastowe i chyba czerń przycięta bardziej, w lightroomie jest dobrze. Fotki oglądam Fastone i Zoom Browserem i jest tak samo, już nie wiem co jest grane, za pomoc będę wdzięczny.
Mam taki problem, po eksporcie z lightrooma zdjęcia są bardziej kontrastowe i chyba czerń przycięta bardziej, w lightroomie jest dobrze. Fotki oglądam Fastone i Zoom Browserem i jest tak samo, już nie wiem co jest grane, za pomoc będę wdzięczny.
Przewałkuj temat profili kolorów, powinno Ci się trochę rozjaśnić...
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
MaciekH, mógłbyś mi bardziej temat przybliżyć, o jakie profile chodzi?, przy eksporcie wybieram TIFF 8bit srgb.
A sam sobie nie możesz przybliżyć? http://tinyurl.com/2bk9kc4
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Zainstalowałem ACDSee Pro 3 i uruchomiłem CMS i ustawiłem tak jak na screenie i mam w końcu to samo jak w lightroomie. Fastone ma CMS, ciekawe kto go robił, badziew totalny, przez tego fastone co obrobiłem fotki, to po oglądnięciu, znowu powrót do obróbki i odjęcia black:-D.
Uploaded with ImageShack.us
Mam nadzieję, że mam dobrze poustawianego CMS w ACDSee?
MaciekH, widzę że też jesteś niedoczytany i niedouczony, skoro nie masz problemów z Fastone, zamiast starać się pomóc, to się wymądrzasz a pożytku z tego żadnego.
Po pierwsze, jak cytujesz, to cytuj całe zdanie, napisałem że też jesteś niedoczytany, czyli ja też;-). Jeżeli nie widzisz różnicy podglądu Rawa w Lightroomie i późniejszym eksportemi podglądem w Fastone , to gratuluję wzroku. Z tego co pamiętam, to nawet Janusz Body nie używa Fastone, ponieważ nie ma on pełnego z CMS. Nie wiem jakie zdjęcia robisz, ale zrób sobie parę ślubnych, to zobaczysz jak Fastone przytnie w cieniach i tak już ciemne garnitury. Następna sprawa, że zawsze oceniałem zdjęcia po eksporcie z Lightrooma w Fastone i to był chyba największy błąd. Jeżeli się mylę z Fastone, to proszę mnie poprawić.