allxages, czy Fastone w pełni obsługuje CMS?
allxages, czy Fastone w pełni obsługuje CMS?
http://www.color.org/version4html.xalter
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sciągnij wszystkie cztery obrazki i wyświetlaj je po kolei w FastStone.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 08-09-2010 o 17:56 Powód: Automerged Doublepost
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Pobrałem 4 obrazki z samej góry i wyświetlałem w fastone z włączonym CMS, obrazki były takie same i wedle rezultatu z tamtej strony - The system supports these ICC version 4 and version 2 profiles, natomiast przy wyłączonym CMS, obrazki były różne - The system does not support these ICC profiles.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sprawdziłem te same obrazki w ACDSee pro 3 z włączonym i wyłączonym CMS i wyniki są takie same The system does not support these ICC profiles, ciekawe dlaczego w fastone jest różnica przy włączonym i przy wyłączonym.
Ostatnio edytowane przez Paul80 ; 08-09-2010 o 20:46 Powód: Automerged Doublepost
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Janusz w jakim celu miałem sprawdzić te obrazki, bo już nie bardzo wiem o co chodzi, jeżeli ACDSee z CMS daje mi 100% to samo co w lightroomie, więc problem leży chyba w Fastone Image Viewer???
Z własnego doświadczenia wydaje mi się, że o ile Faststone poprawnie interpretuje profile z pliku (np. AdobeRGB), to nie uwzględnia profilu monitora, więc jeśli monitor ma duży odchył od wzorcowych parametrów (jak mój laptop), to rozjazd w stosunku do LR jest faktycznie konkretny. Przynajmniej tak jest u mnie. A na standardowej windowsowej galerii, 100% zgodności.
Body, stałki, zoomik