Strona 11 z 60 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Pracuje teraz na wesji 'trail', wszystko jest fajne ale suwaki pracuja ze znacznym opoznieniem, powiedzialbym tragicznie kaszlac..
    U mnie z kolei jest tak, że LR rzęzi po dłuższej pracy, i nawet wtedy restart programu nie pomaga. Przypuszczam, że są gdzieś leaki + zostają syfy w shared memory. Poza tym pędzle i łatki też potrafią dać czadu (chociaż na łatki wystarczy przytrzymać przycisk myszki i wybrać źródło samemu - wtedy LR nie zastanawia się tyle skąd ma to zrobić sam).

C1 zmiata prędkością działania LRa z powierzchni ziemii. Coś za coś

ps. nabyłem ostatnio nową piątkę, spodziewałem się, że na moim wysłużonym laptopie dual core 1.6 będzie masakra, rzeźnia i blue screeny śmierci, a tu niespodzianka - praktycznie nie widzę różnicy w stosunku do 10mpix.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moje odczucia są takie:

suwaki działają niby szybciej, bez opoznień ale to przez to, że ustawianie zastosowane sa do obrazu nie w czasie rzeczywistym ale dopiero po chwili

przy dluzszej pracy wersja 3.0 strasnie zamula i zwalnia, nie ma tego problemu w poprzedniku
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

hej hej

podepnę się tutaj bo nie chce zaśmiecać forum a mam mały problem..
    z racji ze zainstalowałem sobie triala v.2,5 a to moje pierwsze spotkanie z tym programem mam pytanie..

chce exportować gotowe zdjecia do katalogu ale wyświetla mi się taki komunikat:
    "not enough memory"
    nie wiem co z tym zrobić więc proszę o pomoc

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Dokupić pamięci?

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esel Zobacz posta
    Dokupić pamięci?
    tyle to i ja zrozumiałem głupi nie jestem.... pamięci mam wystarczająco a taki komunikat wyskakuje tylko przy niektórych zdjęciach....
    to moje pierwsze spotkanie z LR więc może robię coś źle...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiecie może czy jest jakiś sposób na zmianę wirtualnej kopii w główne zdjęcie? Chodzi o sytuację, gdy obrabiałem większy materiał na kopiach i teraz chciałbym możliwie szybko usunąć mastery i zostawić sobie tylko te kopie.
    Body, stałki, zoomik

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie ma czegos takiego jak usuniecie masterow.
    metoda reczna: Ctrl+Alt+C na kopii, Copy All, Ctrl-Alt-V na masterze, Delete na kopii.
    automatyczna: zestosowac zdjecia. Stack All. robi Ci sie z kilku zdjec jedna ikonka, a poniewac kopie wirtualne to z punktu widzenia danych drobnica, to nie ma nad czym rozpaczac. w Gridzie w ten sposob pozostaje Ci jedna miniaturka na mastera i wszystkie kopie.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzięki Akustyk, tak właśnie myślałem, że to będzie ręczna robota. Swoją drogą dziwnie to rozwiązali, IMHO powinno być tak, że przy usuwaniu mastera następuje automatyczna promocja którejś kopii.
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Dziwną tą miałeś rozkminę że obrabiałeś je na kopiach a nie na "masterach", masz teraz nie ruszone mastery?
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chodzi o to, że najpierw jechałem normalnie na masterach. Następnego dnia stwierdziłem, że chyba jednak ogólnie przegiąłem z kontrastem. Nie da się zrobić globalnego snapshota, dlatego zrobiłem kopie dla całości i poprawiałem na kopiach. Nie chciałem po prostu stracić tej pierwszej obróbki, na wszelki wypadek.
    Problem pojawił się jak trzeba było po wszystkim posprzątać. Ostatecznie skończyło się Ctrl+Alt+C/Ctrl+Alt+V jak pisał Akustyk.
    Body, stałki, zoomik

Strona 11 z 60 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów