Strona 689 z 1000 PierwszyPierwszy ... 189589639679687688689690691699739789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 881 do 6 890 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Źle z Jarkiem. Sam siebie cytuje
    Widać lubi "artystów", traci zimną krew, albo go ona zalewa :-D
    Marki trzy.

Bywalec
    Miasto
    wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikb Zobacz posta
    Po ukończeniu studiów i podjeciu pracy zawodowej stwierdziłem, że chciałbym uczyć się w szkole fotograficznej. Tak też się stało - uczęszczam do szkoły policealnej w tym kierunku. Dopieram tam zdałem sobie sprawę z braków jakie posiadam w dziedzinie chociażby kompozycji obrazu...
    Młody może jesteś i życie przed Tobą.
    Pamiętam jak kończyłem studia i myślałem jaki to nie jestem zaj*ty, ile to nie będę zarabiał itp. Góry mogłem przenosić.
    Przyszła szara rzeczywistość, szybko dostałem po mordzie i zostałem sprowadzony na ziemię.
    Nie ważne co studiujesz, nie ważne ile się uczysz, przyjdzie chwila prawdy i... zaczynasz od początku.
    Próbujesz dopasować wyuczoną teorię do praktyki i co - ściana, przychodzi nowa szkoła - "szkoła życia" i to jest dopiero sprawdzian.
    Onanizm sprzętowy? A skąd masz wiedzieć, że akurat ten obiektyw jest dla Ciebie "lepszy" - dopóki nie będziesz miał alternatywy to się nie dowiesz.
    Według mnie tak jak i z kompozycją tak samo ze szkłami - jeśli ktoś dobrze "wylansuje" - przekona do konkretnego ujęcia, "efektu" szkła, to "te" szkło będzie najlepsze. Można znaleźć w necie, że nawet "kitami" można robić fotki - fotki, które mogą się podobać. Nie liczy się szkło itp., liczą się uwiecznione chwile, a czy kadr będzie krzywy, czy jakiś tam dziwny - czy to ma znaczenie... podoba się i tyle. Który kadr bardziej się podoba... to już każdy sobie odpowie.
    Jeśli przekonamy klienta to możemy za "chwilę" być mistrzem fotografii, np. fotografii "kitowej", i czy wszyscy zaczną kupować "kity" - nie sądzę.
    Są reguły, jest fizyka/optyka i tego nikt nie przeskoczy.
    6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Widać lubi "artystów", traci zimną krew, albo go ona zalewa :-D
    Bo kiedyś w tym miejscu był guzik "edit", więc odruchowo nacisnąłem. I wyszło, że jeszcze bardziej "poprawiłem"
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Bo kiedyś w tym miejscu był guzik "edit", więc odruchowo nacisnąłem. I wyszło, że jeszcze bardziej "poprawiłem"
    Nie jesteś ani pierwszą ani pewnie nie ostatnią ofiarą braku edycji postów. Skoro w aparatach Canona nie ma przycisku Edit, to admini forum stwierdzili, że tu go też nie będzie ;-)
    Marki trzy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie w tym miejscu a obok, po lewej. "Cytuj" zawsze było tam gdzie jest .

Domyślnie

A na nawiążę do pierwszego posta w tym temacie, do klienta możesz startować z czymkolwiek. Byle aparat był czarny i wyglądał jak lustrzanka. Głupie przekonanie ludzi że tak musi być. A ja znam fotografa który wykonał zdjęcia aparatem za 250zł, i były kilkakrotnie lepsze od drugiego fotografa który miał aparat za 1200zł, i obiektyw za 1600zł.

To nie sprzęt robi ładne zdjęcia, a fotograf. I nigdy w tej kwestii zdania nie zmienię.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teleimpact Zobacz posta
    To nie sprzęt robi ładne zdjęcia, a fotograf. I nigdy w tej kwestii zdania nie zmienię.
    To poczekaj,aż trafisz na warunki w których z pary fotograf-sprzęt, zostanie tylko sparaliżowany fotograf z mokrym czołem od potu

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    To poczekaj,aż trafisz na warunki w których z pary fotograf-sprzęt, zostanie tylko sparaliżowany fotograf z mokrym czołem od potu
    E no co ty, kompakty przeciez maja lampy. DA RADE!!!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    E no co ty, kompakty przeciez maja lampy. DA RADE!!!
    Lampy i smoliście czarne tło?
    Można się z tego śmiać,ale to poważny problem np. w kościele, kiedy ciocia w kolorowej kreacji staje za PM i robi zdjęcie wujkowi w 6 rzędzie,bo myśli ,że DA RADĘ .Mało sympatyczne tło wtedy się robi dla mojego cyknięcia, nie mówiąc o tym co wyjdzie z jej cyknięcia.

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Lampy i smoliście czarne tło?
    Można się z tego śmiać,ale to poważny problem np. w kościele, kiedy ciocia w kolorowej kreacji staje za PM i robi zdjęcie wujkowi w 6 rzędzie,bo myśli ,że DA RADĘ .Mało sympatyczne tło wtedy się robi dla mojego cyknięcia, nie mówiąc o tym co wyjdzie z jej cyknięcia.
    Bez przesady. Sony DSC-H5 o ile mnie pamięć nie myli miał regulację błysku +/-2EV. I mocną kukułkę. To był kurdę sprzęt, w mojej galerii połowa zdjęć z niego sprzed 2008 to nawet nie dotykana żadnym programem. Ech, a tu człowiek z RAWami kombinuje na prawo i lewo, czas traci zamiast kolejne zdjęcia robić...
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Strona 689 z 1000 PierwszyPierwszy ... 189589639679687688689690691699739789 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów