Parteq - dzięki bardzowezmę się za lekturę...
_igi - zastanawiałem się nad C1ds mkIII + c24-70 f/2,8 + coś jak 430ex chociaż tutaj mogę zapomnieć o drugim body bo nie mam tyle kasy;/
Parteq - dzięki bardzowezmę się za lekturę...
_igi - zastanawiałem się nad C1ds mkIII + c24-70 f/2,8 + coś jak 430ex chociaż tutaj mogę zapomnieć o drugim body bo nie mam tyle kasy;/
czyli ile masz pieniążków do wydania?
bo to wbrew pozorom istotne..ciężko coś polecać, a później się okaże, że na 5DmkII i 24L z 580EXII sobie nie pozwolisz...
ja mam 50D z 17-55/2.8 oraz stałki: 28, 50 i 85. do tego 55-250IS i Metz 58AF-2. moje plany to FF, do której doczepię stałki oraz Tamron 70-200/2.8 i drugi Metz (pewnie 48).
Jeśli finanse Ci pozwolą idź w FF i uzupełnij stałkami szeroki zakres - jeśli możesz to 24L lub 35L, a jak nie, to masz 28/1.8 i 35/2.0. do tego błyskadełko - najlepiej dwa, dla obu body. i na wąski zakres jakieś 70-200 - ja tu strzelam w Tamrona, bo ten zakres jest dla mnie najmniej wykorzystywany, więc nie będę wydawał na L 2.8IS.
no i jakaś blenda na plener, jakiś stojak na lampę i parasolkę oraz może jakieś dyfuzorki na błyskotkę.
swoją drogą w dalszych planach mam odsprzedaż 17-55 i zakup pod cropa 10-22 oraz dalsze kształcenie się
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Trochę poleciałem z tym 1ds mkIII, bo chodziło mi o mkII
Co do funduszy mogę uderzyć w 5d mkII + 35 f/1,4 ALBO coś innego, bo jak na razie nie będzie mnie stać na 2 fajniejsze szkiełka;/ niestety w tym wypadku będę używał jak na razie jednego body nie mam doświadczenia z jakiś większych imprez albo ślubów tak, więc jeszcze nie wiem, jakie ma większe znaczenie drugie body.
Piszę ciągle o 1ds mkII, ponieważ mogę go dostać w bardzo przyjemnej cenie... tylko nie wiem czy warto porywać się na staruszka.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mad , że tobie się jeszcze chce pisać w tym temacie...