No to żebyś się nie zdziwił jak będziesz chciał jakieś tańce robić z bliskim pierwszym planem.
No to żebyś się nie zdziwił jak będziesz chciał jakieś tańce robić z bliskim pierwszym planem.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Nie ma obaw,poradzę sobie.
Właśnie,ciekaw jestem,jak wypadłoby porównanie Sama 14 do takiej Sigmy,Tamrona i Canona L .
Docelowo chciałem kupić Nikkora 14-24,tylko,że 24 pokrywa mi to co już mam,więc niekoniecznie to musi być ten wybór.
O Canonie 16-35,nie wspominam,bo mam uczulenie na to szkło.
Póki co czekam na porządne UWA od Canona,ale widocznie Canon nie chce moich pieniędzy,a po drodze jest taki Samyang...
Przecież canon ma porządne UWA. 14/2.8 co prawda jest słabsze od 14-24 nikona ale to i tak bardzo porządne szkło.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Ale weźcie trafcie na S14mm, ja już czekam i czekam i... nie ma używek.
Miałem już w ręku na próbę - bardzo fajne szkło. F2.8 może nie wybitnie ostre, ale jak pisał Pank w zupełności wystarczy. AF bardzo szybki i trafny - akurat w tym egzemplarzu co testowałem.
6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...