-
Powiem Ci , że też zauwazyłem jakby problem z ostrzeniem w słońcu używając jasnych stałek. Choć to na razie tylko krótkie testy bo nie mam czasu na nic innego. Np 34L albo 50/1,4 gdy są w pełni otwarte - ostrzyłem na kartonik z obiektyw na balkonie (jak Cichy w testach
)- słońce za chmurami - pyk - ostre, słońce wyszło - pyk nie ostre.
Poza tym zauważyłem przy mikroregulacji taką przypadłość - ostrzenie one shot, punkt centralny - kartonik prawie ostry, przełączam na MF nie zmieniając ustawienia w obiektywie aby sprawdzić na LV - powiększenie 10x i co... super ostre
nie wiem jeszcze o co chodzi, ale mimo wszystko podejrzewam że błędy są po stronie usera. choć wygląda to dziwnie.
Tak samo myślałem o servo, że jest coś nie halo, a po przeczytaniu oficjalnego poradnika servo (canon usa) już jest zdecydowanie lepiej.
Aha... wciąż zbieram szczękę z podłogi jeśli chodzi o szybkość AF i dobiegaczki w servo, natomiast co do dokładnośći AF to nabrałem teraz większego szacunku do tego z 5DmkII
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams 
Uprawnienia umieszczania postów