Strona 189 z 203 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 881 do 1 890 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Domyślnie

Robson01, no nie strasz.

Mam 40D z USA w której kiedyś padła migawka przy 20tys i wyminili ją na Żytniej w ramach gwarantowanego przebiegu i nie interesowało ich z jakiej jest dystrybucji.

Zastanawiam się czy to samo tyczy się tego nieszczęsnego lustra w 1Dmk3, i czy w ogóle numery spoza póli podlegają darmowej wymianie "mirror box" o ile oczywiście takowe problemy występują jeszcze w tych body.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To może najlepiej zasięgnąć informacji u źródła.
    Generalnie na Żytniej nie uwzględniją gwarancji z USA.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    To może najlepiej zasięgnąć informacji u źródła.
    Generalnie na Żytniej nie uwzględniją gwarancji z USA.
    Oni przy jakiejkolwiek naprawie żądają dowodu zakupu. Pamiętam, bo przy każdej dupereli muszę lecieć do księgowej po faktury. Oczywiście wszystko do weryfikacji takich właśnie przypadków.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Oni przy jakiejkolwiek naprawie żądają dowodu zakupu.
    Jak większość obecnie, czemu nie ma się co dziwić.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Jutro zadzwonię na Żytnią to się dowiem i podzielę informacjami na forum
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja jak dzwoniłem 2 miesiące temu czy mi wymienią migawkę w 1Ds2 z USA to powiedizeli, ze oczywiscie i ze za darmo. Tylko pytałem, migawka ma się dobrze.

Domyślnie

Potwierdzam , wymiana migawki za free , nawet z USA.

A co do wymiany lustra gdyby coś nie grało to robią tylko i wyłącznie z wadliwej serii, więc mnie nie będzie dotyczyć.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Jak to w końcu jest z tą wadliwą serią 1D Mk III. Kupiłem niedawno to body, jarałem się się strasznie przez pierwsze dwa dni (dałem upust emocjom w jednym temacie na tym forum), ale okazało się, że **** - aparat nie ostrzy. Niby był na Żytniej w 2008 roku z tym problemem, ale pan z Żytniej powiedział, że wtedy był regulowany tylko autofocus. Na moje pytanie o wadliwą serię zachowywał się jakby nie wiedział co do niego mówię. I teraz pytanie jaka jest szansa, że jak im wyślę puszkę to znowu mi nie wyregulują AF i powiedzą, że niema problemu. Raczej robiąc zdjęcia ciężko będzie im trafić, bo zrobiłem jak na razie 1400 zdjęć i 6 razy mi cholera ostrzyć nie chciała (w tym raz się zdarzyło, że zauważyłem problem, chciałem powtórzyć ujęcie i ciągle nie łapała ostrości). Potem jakimś dziwnym trafem powiedział, że jak coś to naprawią za darmo. No, ale "jak coś". A jak nie? Nie chcę płacić za coś, co i tak nie będzie działać. Jak im udowodnić, że ta jedynka w 100% wymaga naprawy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze mi teraz przyszło na myśli. Czy waszym zdaniem jeśli mój aparat pochodzi z wadliwej serii, to mogę się domagać wymiany "czegoś tam" nawet jeśli serwis stwierdzi, że jest wszystko ok? Jutro do nich zadzwonię z tym pytaniem, ale może ktoś z was ma już doświadczenie w tej materii.
    Ostatnio edytowane przez Hellfire ; 10-06-2010 o 20:31 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Żadne regulacje tu nic nie pomogą IMHO. Dopiero wymiana "czegoś tam" i wgranie na nowo softu (ale tego fabrycznego) daje efekt. W przypadku mojego kolegi było dokładnie tak jak mówię. U nas regulowali, w Berlinie wymienili i działa wszystko jak powinno.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    bo zrobiłem jak na razie 1400 zdjęć i 6 razy mi cholera ostrzyć nie chciała (w tym raz się zdarzyło, że zauważyłem problem, chciałem powtórzyć ujęcie i ciągle nie łapała ostrości).
    Po tym jak moja 5Dmk2 przy dwóch seriach w servo za biegającymi dzieciakami trafiła jakieś 3-4 zdjęcia na 30, podjąłem decyzję o zakupie 1nki.

A Ty tutaj takie cyfry przytaczasz

a tak na poważnie, to współczuję, ja dopiero jestem przed pierwszymi testami i zdjęciami.

Przy okazji, napiszcie, bo gdzieś w tym wątku była informacja (z końca 2007) że canon poda sposób jak w "domowych" warunkach sprawdzić działanie dobiegaczki na tą nieszczęsną przypadłość. Wiadmo jak? Czy po prostu ma wyjść w praniu?

Strona 189 z 203 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów