Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: czym zastąpić Sigme 17-70 f/2.8?

Mieszany widok

Domyślnie

oczywiście tez chciałbym kupić drugie szkło, ale zależy mi na jakości a sigma mnie nie zadowala, i boje się ze z tamronem będzie to samo.
    pozostaje przy canonie - dzięki wszystkim za rady
    pozdrawiam i życzę udanych ujęć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze jedno pytanko :
    czy ten obiektyw canona bedzie pasował do body 50d?
    bo teraz zaczynam rozwazac zakup 50d jeszcze
    Ostatnio edytowane przez feelart.pl ; 27-05-2010 o 09:26 Powód: Automerged Doublepost
    "Fotograf martwi się o sprzęt, profesjonalista o światło, a artysta robi zdjęcia."

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

17-55 to znakomite szkło, miałem i chwaliłem sobie. Ale jak a tę klasę - wielkie i ciężkie - mi to bardzo przeszkadzało. Jeśli trafisz na Tamrona z dobrym AF (sprawdzić przed zakupem), to twierdzę, że różnicy w obrazku nie zbaczysz. Oczywiście USM w Canonie to jest spory plus, ale nie jestem pewien, czy wart takiej różnicy w cenie? Pod względem jakości wykonania , 17-55 to też jakieś mistrzostwo świata nie jest... do L-ek pod tym względem to mu ciut jednak brakuje...
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    ... Pod względem jakości wykonania , 17-55 to też jakieś mistrzostwo świata nie jest... do L-ek pod tym względem to mu ciut jednak brakuje...
    Mi to w niczym nie przeszkadz. Mam jednoczesnie C. 17-40/4 L i C. 17-55/2.8 IS pierwszy z nich najczesciej teraz w szufladzie.

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Mi to w niczym nie przeszkadz. Mam jednoczesnie C. 17-40/4 L i C. 17-55/2.8 IS pierwszy z nich najczesciej teraz w szufladzie.
    Bo na cropie 17-55 będzie dużo lepszy i bardziej uniwersalny (światło, stabilizacja). 17-55 optycznie jest zakomity, miałem na myśli wykonanie mechaniczne i szczelność, a raczej jej brak. Po prostu nie jestem przekonany, czy ten obiektyw jest wart pieniędzy, które kosztuje- bo Tamron 17-50 optycznie gorszy nie jest, a mniejszy i lżejszy, nowy też ma stabilizację, jako wada pozostaje warczący AF. Więc... biorąc pod uwagę stosunek cena / możliwości - wykonanie, wybór wcale nie jest taki oczywisty.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    Bo na cropie 17-55 będzie dużo lepszy i bardziej uniwersalny (światło, stabilizacja). 17-55 optycznie jest zakomity, miałem na myśli wykonanie mechaniczne i szczelność, a raczej jej brak. Po prostu nie jestem przekonany, czy ten obiektyw jest wart pieniędzy, które kosztuje- bo Tamron 17-50 optycznie gorszy nie jest, a mniejszy i lżejszy, nowy też ma stabilizację, jako wada pozostaje warczący AF. Więc... biorąc pod uwagę stosunek cena / możliwości - wykonanie, wybór wcale nie jest taki oczywisty.
    No to tez pisalem ze mi to nie przeszkadza.
    A Tamrona nie mam zadnego, wystarczy mi jedna Sigma 30/1.4 i jej klopoty AF ale ze wzgledu na jej jakosc optyczna jakos ja toleruje.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feelart.pl Zobacz posta
    oczywiście tez chciałbym kupić drugie szkło, ale zależy mi na jakości a sigma mnie nie zadowala, i boje się ze z tamronem będzie to samo.
    pozostaje przy canonie - dzięki wszystkim za rady
    pozdrawiam i życzę udanych ujęć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze jedno pytanko :
    czy ten obiektyw canona bedzie pasował do body 50d?
    bo teraz zaczynam rozwazac zakup 50d jeszcze
    Bedzie pasowal

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feelart.pl Zobacz posta
    zależy mi na jakości a sigma mnie nie zadowala
    Intryguje mnie to... Cos konkretniej? Ostrosc? Bokeh?
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uprawnienia umieszczania postów