Podejrzewam, że stabilizacja matrycy może się jeszcze pojawić w jakimś "grubszym" korpusie, to nie problem. Tutaj chodziło pewnie o efekt wizualny, żeby się bardziej odróżnić od konkurencji...
Podejrzewam, że stabilizacja matrycy może się jeszcze pojawić w jakimś "grubszym" korpusie, to nie problem. Tutaj chodziło pewnie o efekt wizualny, żeby się bardziej odróżnić od konkurencji...
Chodzi chyba o kompatybilność ze szkłami do systemu alfa - o ile wiem jest przejściówka. Moim zdaniem świetna propozycja Sony - może to być hit sprzedaży - w szczególności znając marketing Sony. Powoli zaczyna to przypominać jakieś futurystyczne wizje sprzed wielu wielu lat - czyli matrycę przyczepioną do obiektywu.
Bardzo dobry ruch, będzie się ostro działo, szczególnie że wielcy jeszcze nie pokazali swoich pomysłów na ten segment.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A mi się zdaje, że wielcy coś zaspali lub nie docenili poczynań konkurencji. I pewnie jeszcze przed wakacjami Oly i Panas czymś zaskoczą.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez CzłowiekZ ; 12-05-2010 o 08:40 Powód: Automerged Doublepost
Format w olku jest 4/3. Inne "formaty" to przycinanie tej jednej matrycy w różny sposób.
Format nie ma znaczenia w kontekście wielkości obiektywów tylko rozmiar fizyczny matrycy. Im mniejsza tym łatwiej zrobić dobry zoom przy zachowaniu jego miniaturyzacji. Natomiast pisałem o 3:2 dlatego, że jest to format który mi akurat odpowiada i poza tym nie widzę sensu aby canon wprowadzał matrycę 4/3.