Jerry powklejał parę pierwszych wrażeń na forum Oly.
Przeklejam moje "pierwsze wrażenie"
Niech pokażą mi to co lubię najbardziej (i znam z 7D) czyli pokój 4x6, jedyne źródło światła to żarówka obudowana bryłą soli (jakieś 20W w porywach) 2 metry od modela, ewentualnie 32" TV 3 metry, nie w linii prostej, i teraz 1/10 (z IS) lub 1/30 bez, f/2.8, i12800 portret typu głowa by zobaczyć włosy, rzęsy brwi lub innymi słowy: micro detal.
Lub po prostu: niech pokażą jakiś portret w ciemnej kafejce przy czasach jak wyżej.
Do wszystkich Oly userów: nie zapominajcie, że imho największa siła Olka tkwi w silniku jpg - zero strat czasu na głupoty typu raw bo jpg wygląda ślicznie: IBIS, AWB, ostrość, stosunek ziarno/detal = set it, forget it!
Pomijam już rezurekcję 707 - komu się podoba ten nowy ogór czytaj zestaw z zumem? Sorry, wolałbym sobie nakleić Jestem Nikon na swoim GF1...
Osobiście mając PL45, P20 czekam na anons 12mm z nadzieją, że nie będzie ciemniejszy niż f/2.8.
Nie dajcie się, Samsung też ma tanie zagrywki na stronie, że niby jego aps-c jest bardziej hi-rez bo jest większy. Jak jest (h-iso vs.GF1) każdy widzi A i do zweryfikowania AF i współpraca z fleszem
edit1: no przepraszam, ale tam z tyłu jeśli chodzi o ergonomię (klawiszologię) to ja nic nie widzę???
Toż to lata świetlne za LX3, nie piszę o puszkach m/43 bo Sony się reklamuje world smallest, etc.
Fajny z tą stałką, ale gdzie do Olka tzn. gdzie się podział IS