Strona 117 z 163 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta

Jaki tu znaczenia ma format matrycy?

W m43 masz wszystkie formaty 4:3, 3:2, 16:9 i 1:1
    Format w olku jest 4/3. Inne "formaty" to przycinanie tej jednej matrycy w różny sposób.
    Format nie ma znaczenia w kontekście wielkości obiektywów tylko rozmiar fizyczny matrycy. Im mniejsza tym łatwiej zrobić dobry zoom przy zachowaniu jego miniaturyzacji. Natomiast pisałem o 3:2 dlatego, że jest to format który mi akurat odpowiada i poza tym nie widzę sensu aby canon wprowadzał matrycę 4/3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Format w olku jest 4/3. Inne "formaty" to przycinanie tej jednej matrycy w różny sposób.
    Format nie ma znaczenia w kontekście wielkości obiektywów tylko rozmiar fizyczny matrycy. Im mniejsza tym łatwiej zrobić dobry zoom przy zachowaniu jego miniaturyzacji. Natomiast pisałem o 3:2 dlatego, że jest to format który mi akurat odpowiada i poza tym nie widzę sensu aby canon wprowadzał matrycę 4/3.

Ale to wciąż nie ma znaczenie, czy format będzie przycięty softem czy w fabryce.

I tak będzie wykorzystany dłuższy bok.

Przewaga jest taka, że softem łatwiej zmienić format i kadrować w dowolnym momencie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskardj92 Zobacz posta
    Olympus na pewno nas czymś zaskoczy, on jest z tego znany. Większoś jego pomysłów to były strzały w dziesiątkę.
    szczegolnie pomysl tkwienia przy OM-ach i przekonywania swiata, ze bagnetu elektronicznego z AF "nie bylo, nie ma i nigdy nie bedzie potrzebny", w czasach, w ktorych nawet Pentax juz sie za to zabral...

czego nieunikniona konsekwencja byl i jest caly wypierd postaci 4/3. i dopiero teraz w postaci m4/3 zaczelo to miec jakikolwiek sens, a nie tylko marketingowe bicie piany

sorki, ale tak jak mam duzo szacunku dla systemu OM, tak od poczatku laty 90-tych Olympus to jest trzecia liga. z koniecznosci skazana na generowanie nowych nisz rynkowych, ale nie robny z tego generowania bog wie jakiego wizjonerstwa
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

porównanie szybkości AF w NEX i GF1:

http://43rumors.com/panasonic-gf1-vs...us-speed-test/

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zastanawia mnie na ile taka roznica w jakosci AF (bylo nie bylo zauwazalna) wplywa na sprzedaz. bo to jest cos, co da sie przykryc ladnymi plakatami i smarowaniem sprzedawcom w sklepach...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście, że drugorzędne. Zwłaszcza, że jak wyjdziesz z tym na dwór, to często na LCD nawet nie dojrzysz czy i gdzie się ostrość ustawiła

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Oczywiście, że drugorzędne. Zwłaszcza, że jak wyjdziesz z tym na dwór, to często na LCD nawet nie dojrzysz czy i gdzie się ostrość ustawiła
    no ale wtedy to co najmniej zapipczy.
    a znajac milosnikow czterech srebrnych literek, to bedzie caly kurant jak, nie przymierzajac, przy ladowaniu Ryanaira
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobra ilustracja całości nowości:
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie palcówka

No prawdziwa konkurencja, tylko jak to złapać?
    Na stronce jest też flash pokazujący operację "Ninja" (Taxi ) tj. odpinanie fleszka - no ergonomiczna bajka, dla kogoś komu 1D/D3 idealnie leży w dłoni... przy okazji ile takich operacji wytrzyma plasticzany gwint/śrubka?
    Trzeba jednak zauważyć, że dźwięk migawki jakby delikatniejszy od GF1, mi bardziej podchodzi.

http://dc.watch.impress.co.jp/docs/r...12_366405.html

BTW. Na optycznych pełna mobilizacja Sonówek, nawet wśród artystów... poczułem się taki mały, niczym matryca m43 kiedy czytałem, że nexy to jednak nie ma być jakość Alfy.
    Że niby nie jest ze mnie prawdziwy expert, nie czytałem instrukcji obsługi i w ogóle kontrastu nie przestawiłem... wziąwszy sobie uwagi Mentora do serca zacząłem wertować w Necie za instrukcją, ale znalazłem tylko reklamę/oficjalny materiał na YT.
    Z pozdrowieniami dla wszystkich ekspertów - gietrzy, maluczki jak matryca m43

http://www.youtube.com/watch?v=9GZM6h4mLQY

the silence is deafening

Strona 117 z 163 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów