Strona 602 z 1000 PierwszyPierwszy ... 102502552592600601602603604612652702 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 011 do 6 020 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    A w kościele doświetlacie lampa na wprost z minimalną mocą, czy odbijacie od sufitu?
    Na wprost to chyba nigdy. Czasem odbijam nawet od księdza jak akurat ma biały ornat. Ale uważam że najgorzej to sobie samemu założyć kajdany w postaci "nigdy nie używaj lampy w ten czy inny sposób" Mam kolege który używa lampy do każdego zdjęcia, ale tak że absolutnie tego nie widać.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Niestety pozostaje jeszcze spadek natężenia światła wraz ze wzrostem odległości pomiędzy źródłem, a obiektem. I o ile na sesjach modelkowych światło na modelkę z lampy, a tło na -2EV wygląda spoko, o tyle w kościele (i to jeszcze lampą ze stopki) nie wygląda to zbyt atrakcyjnie. Kościół musi świecić, a żeby świecił, to albo porozstawiasz lampy studyjne po całym kościele, albo odpowiednio naświetlisz zdjęcie światłem zastanym. Fakt, możesz dobłyskać już poprawnie naświetlone światłem zastanym zdjęcie, ale w większości przypadków kończy się to popsuciem klimatu albo niezgadzającym się WB (filtry na lampę mają ograniczone możliwości zmiany WB błysku).
    Jak czytam twoje posty, to zawsze odnoszę wrażenie, że pisząc zaprzeczasz sentencji we własnej stopce

Cytat Zamieszczone przez czikabonita Zobacz posta
    Ogolnie rzecz biorac zdjecia w ciemnym w kosciele z lampa to kupa. A z jasnym szklem sa owszem bardzo atrakcyjne.
    A tak się kontrolnie tylko spytam: potrafisz aby odróżnić zdjęcia z lampą i bez? Bo jak ktoś potrafi, to tylko on sam będzie wiedział, czego używał, a Ty możesz jedynie zgadywać.
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak czytam twoje posty, to zawsze odnoszę wrażenie, że pisząc zaprzeczasz sentencji we własnej stopce
    Te posty powstają prawie wyłącznie na podstawie moich obserwacji i logiki. Dla mnie teoria = książka.

Chodziło mi o >200mm bez przeliczania na cropa, bo wiadomo, że dużo osób robi na cropie z 70-200 albo 200 2.8

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Te posty powstają prawie wyłącznie na podstawie moich obserwacji i logiki. Dla mnie teoria = książka.
    Ale nieodmiennie mam wrażenie, że te obserwacje są oderwane od rzeczywistości i praktyki. Coś jak wykłady o obróbce obrazu w "szkołach fotografii" prowadzone przez pana z biegłą znajomością powiększalników 6x6 i kolorowych głowic. Niby wszystko gra, ale zastosowanie tego w rzeczywistości jest zwykle niemożliwe lub bardzo utrudnione.
    Jak chcesz, to na priv pokażę Ci przykład takiej "wiedzy" w praktyce.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Gdyby ktoś był ciekaw , fota z wesela ( pierwszy lepszy strzał więc komentarze zbędne ).

5D Mark II , 135L , iso 25600 , wywolane z korekta bw i zmniejszona z SRAW1 do 3000px na dluzszym.

http://farm5.static.flickr.com/4002/...a7d40856_o.jpg
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A czy czasem nie jest tak że "teoria = książka = zło"

Ale nieodmiennie mam wrażenie, że te obserwacje są oderwane od rzeczywistości i praktyki.
    hehe.. nie tylko Ty.. chociaż czasem mam wrażenie że Micles i Sergiusz to te same osoby zwłaszcza jak ze sobą dyskutują... i dlategoteż powstrzymuję się przed komentowaniem ich forumowych poczynań bo w sporej części uważam je za trollowanie - chociaż zawsze jakiś folklor lokalny musi być a ten nie jest taki najgorszy.. zmienia się tylko moja własna klasyfikacja do jakiej grupy aktualnie należą (link 1,link 2)

Coś jak wykłady o obróbce obrazu w "szkołach fotografii" prowadzone przez pana z biegłą znajomością powiększalników 6x6 i kolorowych głowic. Niby wszystko gra, ale zastosowanie tego w rzeczywistości jest zwykle niemożliwe lub bardzo utrudnione.
    Jak chcesz, to na priv pokażę Ci przykład takiej "wiedzy" w praktyce.
    oj, od razu na priv..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darq86 Zobacz posta
    Gdybym miał pewność że AF tej Sigmy będzie działał tak samo dobrze jak AF Canona to brałbym w ciemno ale jednak w reporterce AF się bardzo liczy.
    a w AF Canona ufasz?
    bo ja nie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ja mam Canona 20 2.8 a kumpel ma Tamrona 17-50 2.8 i mam porównanie na bieżąco. Fotki na 2.8 są bardzo podobne. Za to AF w 20-ce jest ledwo słyszalny i super celny. Za to Tamron na moim body ma FF na -60mm.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Gdyby ktoś był ciekaw , fota z wesela ( pierwszy lepszy strzał więc komentarze zbędne ).

5D Mark II , 135L , iso 25600 , wywolane z korekta bw i zmniejszona z SRAW1 do 3000px na dluzszym.

http://farm5.static.flickr.com/4002/...a7d40856_o.jpg
    detale poszly, szumno, ale 25600 w 5d2 nadaje sie idealnie do "fotek awaryjnych" i do przerobienia na B&W

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

czy taki zestaw na lampę reporterska w repo ślubnym ma racje bytu czy to kolejny gadżet dla lanserow

http://www.optyczne.pl/2918-nowo%C5%...2yskowych.html
    Canon FF

Strona 602 z 1000 PierwszyPierwszy ... 102502552592600601602603604612652702 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów