-
Bywalec
Co tu dużo mówić, nikon polska robi sobie kuku na własne życzenie.
Jestem użytkownikiem sprzętu taj marki od ponad 5 lat i (tfu, tfu, odpukać) nie miałem tej (nie)przyjemności korzystania z serwisu Nikona, poza czyszczeniem matrycy.
Nikonowi nie spodobały się coraz to głośniejsze wyrazy sprzeciwu ze strony użytkowników, które to zaczęły się właśnie na forum Nikona.
Powoli, powoli sprawa zaczęła się nagłaśniać, a powstanie PNS (Polish Nikon Serwis) przelało szalę goryczy.
Coraz to częstsze skargi i zażalenia klientów dotarły (w końcu) do ludzi z NP, więc ci postanowili coś zaradzić.
Szkoda tylko, że w taki sposób.
Poszły listy do Japonii.
Japończycy pogrozili palcem polskiemu oddziałowi, więc ten zaczął grać niezbyt czysto i wytoczył oficjalne pismo do jedynego w Polsce forum, które zrzeszało użytkowników marki Nikon i kazało im zmienić nazwę.
Drugie takie pismo poszło do PNS.
Rozumiem powody, dla których administratorzy obu stron zmienili nazwy (bo po co ciągać się po sądach), jednak co miało to dać firmie Nikon?
Może dzięki temu to oni będą na pierwszych pozycjach w wyszukiwarkach, ale takie postępowanie jeszcze bardziej gorszy.
Ciekaw jestem, czy takie serwisy jak Nikoncafe.com, Nikonrumors.com itp. też będą musiały zmienić nazwę?
Bo w końcu to pismo wytoczone niby z Japonii, czyli tyczy się całości, a nie tylko Polski.
Uprawnienia umieszczania postów