Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: Nikon Polska walczy z nikon.org.pl

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Takich nieświadomych konsumentów jest ogrom, oni wierzą, że Pan w sklepie chce dla nich dobrze i jest najmądrzejszy, więc nie czytając opinii ludzi, albo czytają je, ale ignorując idą do sklepu i szybko zostają namówieni na coś co dużo kosztuje, nie koniecznie będąc tego warte. Ja nienawidze, gdy będąc w sklepie przyjdzie taki i zaczyna mi 'pomagać' w wyborze i nie chodzi tu tylko o aparaty (nie kupuje ich w sklepach stacjonarnych, jedynie idę do media-marktu pobawić się obiektywami )
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Ja nienawidze, gdy będąc w sklepie przyjdzie taki i zaczyna mi 'pomagać' w wyborze i nie chodzi tu tylko o aparaty (nie kupuje ich w sklepach stacjonarnych, jedynie idę do media-marktu pobawić się obiektywami )
    Ci panowie, czy ich lubimy czy nie wiedzą co robią. Kilka dni temu zaczepił mnie na treningu kolega, który miał niejasne wrażenie, że coś tam pstrykam. Właśnie zamierzał kupować d90 z jakimś szkłem, choć nie wiedział z jakim, to wiedział, że dają kartę 8gb gratis. Godzinę mu tłumaczyłem co ma przeczytać, na co zwracać uwagę, w telefonie powypisywałem mu adresy tanich sklepów itp.. Co głąb zrobił? Polazł do tego fotojoke'a i wyszedł z d90 z kartą. Nawet teraz nie wie, jakie ma tam szkło.

Jak już pomagam dobrym znajomym w zakupach a taki sprzedawacz się zjawi, to zawsze wysyłam go po 200/2L i zwykle już nie wraca.
    Jarek

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Opcja z 200/2L to nieczyste, aczkolwiek niezwykle wyrafinowane zagranie
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To w jakich ty sklepach pomagasz znajomym w zakupach, że mają 200/2 na stanie ^^

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no to a propos podejscia producenta do klienta i forum internetowych...

wlasnie dostalem mailem zaproszenie na EOSDag 2010, czyli spotkanie forum internetowego uzytkownikow czerwonego byka (bylo nie bylo, jestem zarejestrowany i czytam). poza tym, ze juzerzy zorganizowali workshop z 10 dupciami i kilkoma starymi brykami do obfocenia, to jest informacja jak byk, ze "Canon Nederland zal de gehele dag aanwezig zijn", co z polskiego na nasze znaczy, ze krajowy przedstawiciel bedzie na imprezce. nie ma szczegolow na czym dokladnie ta obecnosc ma polegac, ale na tle numeru wycietego przez Nikona to chyba juz samo z siebie zalicza sie na plus

jakby ktos chcial sie podomyslac o co kaman podklejam linka do wici:
    http://www2.eosdigitaal.nl/
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    To w jakich ty sklepach pomagasz znajomym w zakupach, że mają 200/2 na stanie ^^
    No właśnie w takich, żeby nie mieli i sobie poszli..

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dupciami i kilkoma starymi brykami do obfocenia, to jest informacja jak byk, ze "Canon Nederland zal de gehele dag aanwezig zijn", co z polskiego na nasze znaczy, ze krajowy przedstawiciel bedzie na imprezce.
    Aha.. Na ostatniej imprezce, na której byłem i pojawił się oficjalny przedstawiciel CPL, to przywiózł ze sobą do testów uszkodzone 1Ds3 z nieostrym i koszmarnie aberrującym 24L II. Więc o ile nie będzie różnic wynikających z lokalizacji, to nie wiem, czy jest się z czego cieszyć.
    Jarek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jechac osobiscie nie jade. focenie dup mnie nie kreci (wole ogladac efekty jesli juz ) a 28 EUR wpisowego moge inaczej wydac.
    ale znajac autochtonow, to zrobia to z glowa. 500/4 bym nie oczekiwal, ale jakies 200/1.8 moga przywiezc, bo tam bedzie target takiego lensa. a znajac ich (Holendrow) organizacje, to na pewno nie ma mowy o czyms niesprawnym czy zle zorganizowanym. nadmiaru fantazji i spontanicznosci im sie nie da zarzucic (zaslyszane od Polek: pojecie spontaniczny seks wg Holendra nie wyklucza zlozenia ubrania w kosteczke ), ale tam gdzie chodzi o organizacje i liczenie szmalu to nie ma od nich lepszych zawodnikow.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    skosnoocy na moje oko zwyczajnie nie kumaja, ze swiat nie stoi w miejscu i ....
    Sądzę że skośnoocy nieraz już udowodnili jak pragmatycznie potrafią podchodzić do biznesu. I nie sądzę żeby nie obserwowali tzw. trendów. Natomiast posiadając (dla nas niedostępną) wiedzę na temat sprzedaży, segmentacji rynku itd. mogą wyciągać zupełnie inne wnioski niż my. Dlatego daleki byłbym od takich generalizujących ocen.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Myślę, że problemem jest raczej fakt, iż świat międzynarodowego biznesu, postrzega Polskę ciągle jako miejsce, gdzie po ulicach chodzą białe niedźwiedzie, a prezydent zginął w wypadku dwupłatowca w czasie pierwszych prób oderwania się od ziemi. Dlatego centrale niektórych wielkich korporacji podchodzą do swoich przedstawicielstw i ich obsady, bardziej jak do faktorii kolonialnych, niż do poważnych instytucji. Stad sobiepaństwo i tumiwisizm tychże, spowodowane brakiem kontroli korporacyjnej.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów